265B 發表於 2006-9-1 14:44

海洋公園改變重建策略 新設施提前明年面世

相關報道:
http://www.rthk.org.hk/rthk/news/expressnews/news.htm?expressnews&20060901&55&338569

報道中更指出:......海 洋 公 園 將 引 入 多 項 新 遊 戲 , 機 動 遊 戲 只 會 保 留    「 跳 樓 機 」 、 「 海 洋 摩 天 塔 」 及 「 登 山 纜 車 」 。......

咁唔通海洋公園諗住連過山車( 如較新的越礦飛車 )同滑浪飛船都要拆?!:L
佢哋都係我最鍾意嘅機動遊戲嚟, 點解......?!:'(
不過, 佢哋個重建計畫啲新機動遊戲睇落都幾吸引:D

煙神 發表於 2006-9-1 17:12

無理由.....過山車差唔多係每個theme park嘅例牌菜:L

JX9097 發表於 2006-9-1 17:19

原帖由 煙神 於 2006-9-1 17:12 發表
無理由.....過山車差唔多係每個theme park嘅例牌菜:L

我覺得佢應該係起過另一個過山車
去代替現時呢個過山車

ChickenTong 發表於 2006-9-1 20:58

kaka1985 發表於 2006-9-1 21:39

越礦飛車都好似係近幾年先有
上次去海洋公園, 我都有玩^^

AL_71 發表於 2006-9-1 21:49

原帖由 kaka1985 於 2006-9-1 21:39 發表

好似1997年10月已經落成=,=
不過到了2000年才對外開放>v<

kychung 發表於 2006-9-2 01:23

要同迪士尼競爭
就要落重藥
徹底破舊立新
Theme park 要不停推陳出新先至有吸引力

kachun28 發表於 2006-9-2 01:58

原帖由 kaka1985 於 2006-9-1 21:39 發表
我覺得越礦飛車係所有海洋公園入面最驚既一個機動遊戲,其他都冇乜料到。
因為越礦飛車成日有一種就黎衝落海既感覺,最重要既係我覺得佢既安全扣好似唔多穩陣……:L

PB602 發表於 2006-9-3 09:09

我記得越礦飛車早幾年因為試過飛o左o的零件出o黎,所以要延遲開放
進行維修,搞o左好耐先開得。

JX9097 發表於 2006-9-3 23:59

原帖由 kachun28 於 2006-9-2 01:58 發表

我覺得越礦飛車係所有海洋公園入面最驚既一個機動遊戲,其他都冇乜料到。
因為越礦飛車成日有一種就黎衝落海既感覺,最重要既係我覺得佢既安全扣好似唔多穩陣……:L

我覺得越礦飛車太"chok"
條腰唔夠硬淨真係隨時「中招」
頁: [1] 2
查看完整版本: 海洋公園改變重建策略 新設施提前明年面世