kiwai 發表於 2021-4-15 06:23

208,93A,290A,290X,296A調整班次

208在12/4調整班次, 主要改星期六班次
93A,290A,290X,296A在14/4調整班次
93A由15-25改為20-25
296A由6-12改為7-15
290A在星期一至五下繁在荃灣西"加密"至10分鐘一班
290X由20-35改為15-35

tommy14D 發表於 2021-4-15 07:25

290冇加班次,甘點做聯合班次

UR7523UV7523 發表於 2021-4-15 07:36

#2 平日4點後彩明開10分鐘1班290A都唔係2條線隔住開啦

ryumew 發表於 2021-4-15 08:17

見93A收得太平不如安達臣做起點仲應該搵得多客,寶林搵95M補番啦

lsc04d11 發表於 2021-4-15 08:18

繁忙時間290系不用說聯合啦當日290X全日左 都冇諗過同只有一班既290B夾啦   如果繁時兩條都10分鐘唔洗專登夾始終A車總會被拖慢了 就算俾你隔開開車 去到寶林翠林(將軍澳開出)/葵芳荔景(荃灣開出)都可能打番和

評番關我事既
宜家98上繁(我返工嗰時)好爆 我都係靠296A救命但學生恢復出來 都開始多人(未到98程度) 又疏?
不過嗰啲時間疏唔疏係睇將隧條龍多過睇九巴

poondriver 發表於 2021-4-15 09:06

只係將本身冇寫到既加班車寫返晒出來
另外290x 而家早晚繁都開緊10分

JX9097 發表於 2021-4-15 13:40

呢啲加班車一向都存在
只係公開寫落簿咁解啫

而且以290系繁時嘅密度
都唔多需要「聯合班次」

JX9097 發表於 2021-4-15 13:41

ryumew 發表於 2021-4-15 08:17
見93A收得太平不如安達臣做起點仲應該搵得多客,寶林搵95M補番啦

安達臣做起點的話直頭係改頭換面喎
寶林搵95M補都搞唔掂曉麗苑

tx96 發表於 2021-4-15 13:54

98A, 93A , 95M 合并或重組好過調整班次

ricky 發表於 2021-4-15 14:28

聯合有名無實,290系的車在彩虹及黃大仙幾乎全部一齊到站,一齊離開
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 208,93A,290A,290X,296A調整班次