CRH5 發表於 2021-5-6 01:32

九龍 13M 線開辦

九龍 13M 線 9/5 (星期日) 開辦
紅磡 (紅鸞道) 總站 - 港鐵紅磡站
往紅磡站途經:紅磡灣中心、黃埔新邨、寶其利街、機利士南路
往紅鸞道總站途經:黃埔花園、海濱廣場/九龍海逸君綽酒店

服務時間:0700-2230,每 10-15 分鐘一班
收費 : $5.2

Ref: https://www.facebook.com/Whampaper/photos/a.885842434857052/3889178391190093/

.KD.8283. 發表於 2021-5-6 02:26

去紅火方向經POLY宿舍或者海灣軒個邊行到上紅火架小巴都唔知過左大酒店未:L

jpoon 發表於 2021-5-6 03:33

.KD.8283. 發表於 2021-5-6 02:26
去紅火方向經POLY宿舍或者海灣軒個邊行到上紅火架小巴都唔知過左大酒店未 ...

行嘅話由海灣軒旁經天橋過馬路入置富都會應該會快D
條綫咁行似乎想搶6系甚至8A客

HR1377 發表於 2021-5-6 10:54

今日見到CS3386已換新布,13M將會同13/13A共同車隊

kay 發表於 2021-5-6 12:27

呢條對比當初條13C, 做既範圍多左但就更重口味

JX9097 發表於 2021-5-6 16:40

呢條線究竟想做咩客...
明明近在咫尺都可以劃到條線咁款

EX-TL 發表於 2021-5-7 12:39

反而駁去黃埔站更快, 白領唔想行到身水身汗可以一搭.

ccicoltd 發表於 2021-5-7 22:04

運輸署通告:
https://www.td.gov.hk/tc/traffic_notices/index_id_62097.html

10598C 發表於 2021-5-8 18:47

條線究竟做緊咩客...

teddybus 發表於 2021-5-8 19:50

jpoon 發表於 2021-5-6 03:33
行嘅話由海灣軒旁經天橋過馬路入置富都會應該會快D
條綫咁行似乎想搶6系甚至8A客
...

仲有6系?定你想講26A?
頁: [1] 2
查看完整版本: 九龍 13M 線開辦