LN9267 發表於 2021-5-30 19:56

有立法會議員爭取屯元天往港珠澳專線小巴

https://www.facebook.com/100044220829949/posts/338158564334835/?d=n

如果成事,必定會對龍運巴士的客量有所打擊。

mak5052 發表於 2021-5-30 20:39

建議用 "可乘坐 A33X" 以及 A37 繞經大橋香港口岸處理

053h4 發表於 2021-5-30 21:10

cx838 發表於 2021-5-30 22:13

就算屯門起步,收30元一位都好保守和難為皮,工聯會有邊次唔係得個講字,冇行動

Ohm 發表於 2021-5-30 22:53

用小巴都好嘅
就算通咗關,澳門人大陸人見到小巴都唔敢立亂上

andy92 發表於 2021-5-31 09:43

就算屯門起步,收30元一位都好保守和難為皮,工聯會有邊次唔係得個講字,冇行動 ...

901 有版你睇,港珠澳唔似深圳灣需求咁大,出到幾多客真係成疑

除非夾埋航天城 11 SKIES 去做,否則都係 A 車兜入去算數

nwfb1001 發表於 2021-5-31 11:23

就算屯門起步,收30元一位都好保守和難為皮,工聯會有邊次唔係得個講字,冇行動 ...

有啊,,60年代個時 ;P

053h4 發表於 2021-5-31 14:16

LN9267 發表於 2021-5-31 14:22

屯門元朗天水圍去港珠澳需求就大過東涌北
龍運唔做就比其他人做
說話又不可以這樣說,因為當初運輸署打算A線入港珠澳,引起社會反彈,之後選部分A線入去。

如果不是運輸署這個政策,怎可能數年來城巴及龍運不斷開A線呢?

這代表巴士公司想做,但有時區議會反對,A線才入不到港珠澳,A47X就是例子。
頁: [1] 2
查看完整版本: 有立法會議員爭取屯元天往港珠澳專線小巴