ATSE40 發表於 2021-6-1 10:57

新城手機應用程式更新可查看全港巴士小巴路線抵站時間

新城手機應用程式最新版本 V4.2 可查看所有專營巴士,包括九巴及嶼巴,以及專綫小巴之路線及抵站時間。暫時只有Android手機可更新。

新聞稿:https://www.bravobus.com.hk/tc/uploadedPressRelease/18461_01062021_App4.2_chi.pdf

053h4 發表於 2021-6-1 11:03

ccchhhuuunnn 發表於 2021-6-1 11:11

個app仲係好難用
幾層目錄又一樣樣,成日唔知自己喺個app嘅邊度
iOS又一定拎埋個導航access勁食電

peterkwan 發表於 2021-6-1 11:13

我見 google play store 同 apple app store 個 version 都仲係 V4.1, 我用 Android 11 機仲未有呢個 function.

AtrHenu 發表於 2021-6-1 11:16

既然現時兩巴App資料互通真期待有日車站的ETA顯示屏可以整埋對家的路線方便乘客查閱.

kei_hk 發表於 2021-6-1 11:19

AtrHenu 發表於 2021-6-1 11:16
既然現時兩巴App資料互通真期待有日車站的ETA顯示屏可以整埋對家的路線方便乘客查閱.
...

九巴的車站顯示屏﹐老早已經show到對家班次ETA 了。;P

印相中﹐相關安排係早一日3間巴士公司一同啟動的。

AtrHenu 發表於 2021-6-1 11:30

kei_hk 發表於 2021-6-1 11:19
九巴的車站顯示屏﹐老早已經show到對家班次ETA 了。

印相中﹐相關安排係早一日3間巴士公司一同啟動的 ...

小弟係指紅巴顯示屏可以Show埋屎巴,嶼巴獨營線到站時間而善巴ETA的LCD顯示屏可以幫紅巴,長勝獨營線Show埋ETA.;P

英雄 發表於 2021-6-1 11:43

kei_hk 發表於 2021-6-1 11:47

AtrHenu 發表於 2021-6-1 11:30
小弟係指紅巴顯示屏可以Show埋屎巴,嶼巴獨營線到站時間而善巴ETA的LCD顯示屏可以幫紅巴,長勝獨營線Show埋 ...

而家九巴車站的mon﹐都唔會show埋附近車站的路線啦﹐仲點會咁好人show埋其他公司的路線。:L

比個例子給你 :

葵芳新都會廣場 (青衣方向)
有個mon 會show 43/43A/A32 這堆路線 (即係後排車站的路線)﹐但係前排 (44M/43M)站位係無mon的﹐正常人又望到個mon的資訊﹐個mon又唔會show 44M/43M的ETA。

佢真係有心有heart﹐老早做埋顯示同一車站所有的路線ETA啦。
仲講show其他公司路線。;P

靠車站mon﹐不如靠自己手機apps。

I20091157 發表於 2021-6-1 11:48

估唔到大家喺呢啲app度就三巴鬥勁,反而乘客真正count嘅巴士班次就三巴鬥差:lol

Btw幾時連嶼巴app都更新埋一份:lol
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 新城手機應用程式更新可查看全港巴士小巴路線抵站時間