leslie 發表於 2021-6-3 10:54

九巴8A,8P加站消息

7/6/2021起九巴8A及8P往尖碼方向將加停尖東站(K11 Musea)。
https://scontent.fhkg13-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-0/p526x296/188567466_5514568511949413_5370224615285722248_n.png?_nc_cat=103&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=YuAzSE09u5gAX-wmq6H&tn=1cUdYYlFMUy3xZxV&_nc_ht=scontent.fhkg13-1.fna&tp=30&oh=d0a664f83045ec00a46335ac9f219b5e&oe=60DD1A7A
Source:九巴通告

xdxd 發表於 2021-6-3 10:57

終於肯做…

kk12120 發表於 2021-6-3 11:28

加站

天空之神 發表於 2021-6-3 12:26

好似得 8A 8P 唔停?

之前係咩原因無停?

AtrHenu 發表於 2021-6-3 14:42

天空之神 發表於 2021-6-3 12:26
好似得 8A 8P 唔停?

之前係咩原因無停?
我諗之前係CFM反對的因為會對6X有正面影響,但捷輝執笠後金匙又唔肯接6C,6X加上有議員爭取所以咪批准紅巴這樣做.:$

teddybus 發表於 2021-6-3 14:53

AtrHenu 發表於 2021-6-3 14:42
我諗之前係CFM反對的因為會對6X有正面影響,但捷輝執笠後金匙又肯接6C,6X加上有議員爭取所以咪批准紅巴這 ...

唔知唔好亂講,6C一早停開,6X亦都係取消而唔係其他公司接手!

miklcct 發表於 2021-6-3 18:01

終於肯加啦 - 以往黃埔要駁西鐵要喺永安落車行一大段路,幾唔方便呀!而家終於肯做好去俾人轉車啦!

leslie 發表於 2021-6-3 18:02

呢一段九巴8A對手是GMB 8吧 XD

AV115 發表於 2021-6-3 18:23

以前係停呢個站嘅。後來好似係因為起南環線就取消咗,起完又唔知點解冇加返

lsc04d11 發表於 2021-6-3 18:46

miklcct 發表於 2021-6-3 18:01
終於肯加啦 - 以往黃埔要駁西鐵要喺永安落車行一大段路,幾唔方便呀!而家終於肯做好去俾人轉車啦! ...

6月尾黃埔搭一個站何文田就已經駁到屯馬綫啦 仲可以吼紅磡唔少人落而坐位
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 九巴8A,8P加站消息