noname617 發表於 2021-9-27 19:34

214P_world 發表於 2021-9-27 16:12
其實滿座飛站可唔可以寫埋落ETA呢?

;P乜你睇唔到運吉整緊安全帶感測器連座位偵測器咩!鋪緊路整緊啦

214P_world 發表於 2021-9-27 23:01

乜你睇唔到運吉整緊安全帶感測器連座位偵測器咩!鋪緊路整緊啦

我原本諗緊司機手動撳電牌轉「滿座」,然後ETA可能順便顯示「滿座」添

noname617 發表於 2021-9-29 21:07

214P_world 發表於 2021-9-27 23:01
我原本諗緊司機手動撳電牌轉「滿座」,然後ETA可能順便顯示「滿座」添

:lol咁點證明司機虛報滿座,無一個妥善方法驗證虛報同堅滿座。

dydx 發表於 2021-9-29 21:50

noname617 發表於 2021-9-29 21:07
咁點證明司機虛報滿座,無一個妥善方法驗證虛報同堅滿座。

仲有就係某啲大站落好多人
好似港島52香港仔方向海洋公園站都落半車
架車未到嗰陣係打爆,但去到又會有位上

currypig 發表於 2021-9-30 11:24

大部份小巴啲ETA 都係搵笨的
好多入到去都係寫住未能提供

teddybus 發表於 2021-9-30 13:07

乜你睇唔到運吉整緊安全帶感測器連座位偵測器咩!鋪緊路整緊啦

睇唔到,亦應該好快唔work

noname617 發表於 2021-9-30 19:48

currypig 發表於 2021-9-30 11:24
大部份小巴啲ETA 都係搵笨的
好多入到去都係寫住未能提供

:)留名都提供下咩路綫係未能提供

noname617 發表於 2021-9-30 19:49

teddybus 發表於 2021-9-30 13:07
睇唔到,亦應該好快唔work
:lol好快唔work承你期望!
需然運吉d試點路線唔係土瓜灣,就大埔,再唔係就港島,真係唔係出入果區係唔知佢試緊嘢
https://www.td.gov.hk/tc/transport_in_hong_kong/its/intelligent_transport_systems_strategy_review_and_/technical_study_on_so_and_sbfds_for_gmb/index.html

tina 發表於 2021-12-22 16:49

今日增加至313條

https://www.td.gov.hk/filemanager/tc/content_5033/Attachment_chi_20211222.pdf
頁: 1 2 3 4 [5]
查看完整版本: 運輸署ETA更新發放進度表