qunow 發表於 2021-6-8 21:21

烏蛟騰豎立告示牌呼籲外來人士及遊人讓居民先登車

https://www.am730.com.hk/news/share/270889
其實呢啲線轉邨巴好過?

天空之神 發表於 2021-6-8 21:27

到底邊個阻275R 開星期六先

AtrHenu 發表於 2021-6-9 05:50

天空之神 發表於 2021-6-8 21:27
到底邊個阻275R 開星期六先

咪就係呢個黃叔叔佐治個地球轉先搞到紅巴想用大量單層甚至用雙層11米行275R入烏蛟騰清客失敗,令到水廠呢2批車浪費到日日拿嚟操TB和小財大用囉!!:lol

kitarolo 發表於 2021-6-9 06:17

認同居民觀點
但實際由誰/如何執行?

改為非專就可限制指定人員乘搭
但規模細,報價可能好貴,申請得2蚊
可能又到政府嗰邊唔願補太高差價。

Kj2052 發表於 2021-6-9 07:19

惡人先告狀
20r仲夠膽90分鐘一班真係好羞恥

I20091157 發表於 2021-6-9 07:37

再怕難上20R的話,就封村封山啦,到時村民實上到車:lol

AtrHenu 發表於 2021-6-9 08:25

I20091157 發表於 2021-6-9 07:37
再怕難上20R的話,就封村封山啦,到時村民實上到車

如果這樣做肯定到時好像西貢某D郊區一樣助長又黑又綠的哥生存甚至好像嶼南禁區有村民的私家狗收天價非法白牌載客擺到上方仗呢位大佬迫九巴,進X和村民讓步.;P

Ohm 發表於 2021-6-9 10:40

搭小巴就唔該排隊,趕時間就搭的士
棟塊牌就想打尖,此風不可長

多人搭就應該爭取再加多啲班次,20R 60-90分鐘一班,有無考慮過人地如果明明排咗隊等,但畀人打尖上唔到車嘅感受?想有特權就自己開村巴,鬼叫當年停辦咗鄉村車,要改用專線小巴出入,咁就應該守返搭小巴應有嘅規矩

tommylaihc 發表於 2021-6-9 12:05

275R轉雙層啦,運吉唔該唔好再偏幫小巴。。。
反對佢果反對!!

ctb8100 發表於 2021-6-9 13:20

如果小巴不肯加班的話,運輸署應取消20R,275R轉為每日服務,30至60分鐘一班,平日用單層,星期六日開12米或11.3米,皆大歡喜
頁: [1] 2
查看完整版本: 烏蛟騰豎立告示牌呼籲外來人士及遊人讓居民先登車