Lelouch 發表於 2021-6-12 17:05

276A夜晚7點半去上水密車到一個點

276A早繁去上水頂閘都維持左好耐,間唔中就會載唔到天祐苑班人

但琴晚7點幾我就係天耀5分鐘內見到4班276A:L
第一架就應該30人度,第二架就10-15個度,第三同第四架係0-1個人:L

佢係咪日頭收得太多車要夜晚運櫈補數:L

仲有次,係天水圍西鐵站見到部吉既269C返天水圍:L

SLsTuDiO 發表於 2021-6-12 17:22

7點幾仲係開緊9分鐘班;P
封關前可能有堆客靠佢去上水轉火車
依家人流無咁多然後運凳掛
不過拖卡拖得咁嚴重

Kj2052 發表於 2021-6-12 17:35

運吉做緊嘢
所以係咁開鬼車

MB452 發表於 2021-6-12 18:15

你有冇見過下繁276A上水站返天水圍既人龍:L.
上水方向唔開咁密,點樣回車去上水去應付天恒方向既人潮:L

b123as 發表於 2021-6-12 18:16

269C間中有吉車大欖隧道返天中補數

Quanta 發表於 2021-6-12 18:21

MB452 發表於 2021-6-12 18:15
你有冇見過下繁276A上水站返天水圍既人龍.
上水方向唔開咁密,點樣回車去上水去應付天恒方向既人潮...

冇客回車索性私牌咪得 雖然大半路程一樣 但點都慳到錢

MB452 發表於 2021-6-12 18:27

Quanta 發表於 2021-6-12 18:21
冇客回車索性私牌咪得 雖然大半路程一樣 但點都慳到錢

既然都有資源 你都識得講路程一樣 即係油錢同人工都冇得慳 點解唔善用資源去接載乘客 而要私牌回程?

在於乘客角度 開得密車係可以改善巴士公司形象
與其慳嗰少少錢 倒不如開多班車啦 令到乘客唔洗等咁耐

jocosben 發表於 2021-6-12 18:30

今日下午新田公司有車著火,關唔關事?

Kj2052 發表於 2021-6-12 18:44

MB452 發表於 2021-6-12 18:27
既然都有資源 你都識得講路程一樣 即係油錢同人工都冇得慳 點解唔善用資源去接載乘客 而要私牌回程?

在 ...
佢本身車都唔想開ga
不過比運吉查緊班次
被迫拉低脫班率造數

早幾日先sd email投訴過佢脫班

tina 發表於 2021-6-12 18:51

Kj2052 發表於 2021-6-12 17:35
運吉做緊嘢
所以係咁開鬼車

鬼車都唔會揀天水圍開啦
都係上水開返太平多啦
頁: [1] 2 3