Billy~~ 發表於 2021-6-14 00:27

紅館散場路線問題

其實大部分紅館散場路線定線都好直接,當然除咗224R果d例外,不過宜家有一個好大嘅問題,就係死hold爛hold,係要等多d客先開車,搞到下下變咗完場超過半個鐘先開車
好似今晚咁11點45分完場,可以拖到凌晨12點10分先開車,我上咗215R,由完場上車到開車等咗成25分鐘,同我同行嘅friend搭shuttle已經去到九龍塘落埋車返到黃大仙……咁我仲洗咩俾呢個價錢搭你返去?車上面都聽到有乘客話等咗咁耐先開車下次唔會再搭
其實等客唔係問題,堆客15分鐘已經出囇黎,其實點等都唔會有客嫁啦,不如早少少開車其實仲好

Man@MFHK 發表於 2021-6-14 01:13

今晚隔離有車海shuttle俾你免費駁鐵唔搭走去俾錢上R線,怨得邊個?;P

lsc04d11 發表於 2021-6-14 06:16

Man@MFHK 發表於 2021-6-14 01:13
今晚隔離有車海shuttle俾你免費駁鐵唔搭走去俾錢上R線,怨得邊個?

就算冇shuttle 都繼續有西鐵綫都可以搭一個站去尖東 駁荃灣綫 旺角轉番觀塘綫
揀得巴士係唔鍾意轉者

但如果260R,259R都要咁等 真係西鐵綫(好快要改口屯馬綫)好可能你上公路你個friend已經喺屯門/兆康等緊轉輕鐵

tommy14D 發表於 2021-6-14 06:38

215R

215R

都好兜下,返順天勁慢

tonylau 發表於 2021-6-14 07:14

都好兜下,返順天勁慢

返順天我零願行返落去搭26,快過佢

neoplan720p 發表於 2021-6-14 10:58

馬場線係咪都有呢個問題出現?

lsc04d11 發表於 2021-6-14 11:02

neoplan720p 發表於 2021-6-14 10:58

馬場線都只係趕返去食飯
紅館線係趕返去瞓覺 同埋避唔洗搭N線

不過。。。。可能係我個人覺得早瞓係重要 有人覺得趕返屋企食飯(扮冇去到馬場)更重要

kitarolo 發表於 2021-6-14 11:19

或者迪士尼R42之類都會咁?
R8就話固定班次啫……

不過紅館附近交通選擇多
等得耐嘅問題就變得明顯咗

Kingston_Kwan 發表於 2021-6-14 12:03

據聞疫前時期, 深夜紅館一散場, 11X/11K/21呢堆頹線都可以坐滿離開紅火, 是咪真?;P
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 紅館散場路線問題