elmmoo 發表於 2021-6-17 17:28

A34 調整班次

開往洪水橋方向的班次,由原本30分鐘一班,加密至20/25分鐘一班,行經博覽館及航天城班次亦由1班(17:35)加至2班(17:35及17:55)。

同時,由於A34線於非繁忙時段的客量長期處於偏低水平,部分時段的班次將作調整。09:05-12:05 由洪水橋開出、及19:40-22:40 由機場開出的班次,會每30分鐘改為60分鐘一班。

m_rd08 發表於 2021-6-17 17:37

早上加左班兆康路繞經博覽館特車--0600

Sita1004-1017 發表於 2021-6-17 17:39

調整完仲未肯入HZMB

paul2357paul 發表於 2021-6-17 17:40

晚上去機場既班次特登搞到唔好記,倒哂D客博縮時?

HR1377 發表於 2021-6-17 17:49

A34客量低皆因部份路段與E33P重疊,洪水橋又有A37

但是當A37改路後洪水橋得返A34,洪水橋嗰邊可能會嘈

lsc04d11 發表於 2021-6-17 18:16

paul2357paul 發表於 2021-6-17 17:40

記?
如果番工係regular時間 只知一班就得 好似我宜家1800將軍澳工業邨收工 我記住班車係1805就得 (宜家變左1802 我就記住1820) 俾盡你記埋前後各一班

如果番工時間不定時放工前10分鐘去廁所兼check埋班次 哪用個記字? 定係boss級可以彈性放工時間?

如果係搭飛機(宜家需求少) 自自然然會check好哂班次 計好搭邊班就算開2137咁零丁記呢班同下班就得 最後到時等車都係eta
同埋唔會日日搭飛機啦 記。。。。。

charlesli0104 發表於 2021-6-17 18:21

依家有ETA,一般乘客查app就知幾點有車,有心搭嘅自然會mon實

285 發表於 2021-6-17 18:44

HR1377 發表於 2021-6-17 17:49
A34客量低皆因部份路段與E33P重疊,洪水橋又有A37

但是當A37改路後洪水橋得返A34,洪水橋嗰邊可能會嘈 ...

唔係冇既,行出石步村搭lol
仲變左直達tim

C74X-14-KV5952 發表於 2021-6-17 18:59

改時間應該係要就搬左月台,如果照開返05會同A47X撞埋一堆

GU9338 發表於 2021-6-17 18:59

往機場
0600 特班 +1
0725 - 0905 20 > 25 -1
0905 - 1205 30 > 60 -3
1405 - 1505 30 > 60 -1
2005 - 2230 25-60 > 45-50 不變

往洪水橋
1710 - 1840 30 > 20/25 +1
1940 - 2240 30 > 60 -3

除咗個別時段加班 , 其他都係減
唔係返放工既時間出入機場真係要靠 E33P