WN4156 發表於 2021-6-18 17:37

6又減班

仲去咩港式假期?等車等到你傻。
6客量又好低啊?衰過36B半年減。遲早打破2F記錄。

ATSE40 發表於 2021-6-18 17:40

其實所謂港式假期只係厹覺得香港人咩都排一餐所以特登等你哋排耐啲啫,你誤會咗佢啦:lol

btw,上次減班係加時,今次似乎先係主菜

da87 發表於 2021-6-18 18:25

覺得某程度同兩蚊政策有關

PC2625 發表於 2021-6-18 22:54

一代殿堂級線王, 風光不再!

Ricky403 發表於 2021-6-19 10:24

疫情爆發之後,旅遊零售業大蕭條,好多出行習慣相應改變咗
以前尖沙咀客倉係半島中間道,而家嗰頭風光不再,客源轉移咗去海港城美麗華同K11呢啲商場
6號日間維持到8-10分/班,都算係咁
上繁逆向嗰啲,近年都係加少減多,始終鐵路大把剩餘運載力,運署角度肯定同意逆向盡量支持龜仔黎平衡順逆向差距:lol

WN4156 發表於 2021-6-19 10:55

Ricky403 發表於 2021-6-19 10:24
疫情爆發之後,旅遊零售業大蕭條,好多出行習慣相應改變咗
以前尖沙咀客倉係半島中間道,而家嗰頭風光不再 ...

2018未減時侯係全日8-10,個陣未減車比死咗嘅6X,仲要2020時偷偷減咗一部車。我疫情其間都可以一站上滿。

shakugan2005 發表於 2021-6-19 11:14

唔記得當初邊度話6, 6A合併服務會有改善, 點解依家好似仲衰過得返6A行緊?

PV4082 發表於 2021-6-19 11:16

唔想做唔緊要,20A同970系準備好架啦。

ccchhhuuunnn 發表於 2021-6-19 11:21

da87 發表於 2021-6-18 18:25
覺得某程度同兩蚊政策有關

無錯,巴士公司用長綫賺保貼
乘客又見車就上

ccicoltd 發表於 2021-6-19 12:24

shakugan2005 發表於 2021-6-19 11:14
唔記得當初邊度話6, 6A合併服務會有改善, 點解依家好似仲衰過得返6A行緊?

不要相信「合併改善服務」這謊言,25A / 25C,6 / 6A,91 / 94,例子多的是。維持著兩個編號,每線再疏都有個譜 (半小時一班好不好),剩下一線開 20 分,已經全輸。

頁: [1] 2 3
查看完整版本: 6又減班