CRH5 發表於 2021-6-21 19:56

新巴將開辦石澳假日新路線 X9

26/6 星期六起,新巴將開辦假日新路線 X9:中環 (天星碼頭) <-> 石澳,途經銅鑼灣 (只限往中環) 及北角,石澳道沿途有限度停站

往石澳停站:中環 (天星碼頭) -> 中環 (交易廣場) -> 港運城 -> 爛泥灣 -> 土地灣、龍脊 -> 鶴咀 -> 石澳
往中環 (天星碼頭) 停站:石澳 -> 鶴咀 -> 土地灣、龍脊 -> 爛泥灣 -> 琴行街、北角站 -> 銅鑼灣景隆街 -> 皇后像廣場、中環站 -> IFC 二期、香港站 -> 中環 (天星碼頭)

全程收費 $18.8, 港運城往石澳分段 $15.5

星期六服務時間
往石澳 0930-1100, 往中環 1630-1800, 每半小時一班
星期日/紅日服務時間
往石澳 0900-1200, 往中環 1600-1900, 每 20 分鐘一班

Kj2052 發表於 2021-6-21 19:57

309終於捨得復辦

Btw 幾時開

KR7295 發表於 2021-6-21 20:03

走線似乎同309差不多一樣,分別只在不到交易廣場,改經香港站,天星碼頭一帶。

kay 發表於 2021-6-21 20:05

唔趁夏季開,入秋後又少個本錢去掠錢

qunow 發表於 2021-6-21 20:05

經北角意義不明,預人轉車或者鐵過東隧?

Kj2052 發表於 2021-6-21 20:15

通告
http://mobile.bravobus.com.hk/pdf/E202100652a03.pdf

VA73@2A 發表於 2021-6-21 20:22

唔怪得呢排屎水FB 同 IG係咁 Po 309 d相

不過唔太明城巴6R唔批

珀島魚蛋 發表於 2021-6-21 20:29

720轉9 $14,x9居然收18.8

AtrHenu 發表於 2021-6-21 20:30

VA73@2A 發表於 2021-6-21 20:22
唔怪得呢排屎水FB 同 IG係咁 Po 309 d相

不過唔太明城巴6R唔批

真心寧願6R行鵝頸後跟260特快去EXS,方便堆人落堅拿道轉過海車返歸好過.:lol

hkaiw 發表於 2021-6-21 20:31

珀島魚蛋 發表於 2021-6-21 20:29
720轉9 $14,x9居然收18.8
4元當是不再在筲箕灣排大蛇餅。
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9
查看完整版本: 新巴將開辦石澳假日新路線 X9