Sita1004-1017 發表於 2021-6-26 19:09

E車「經東涌」轉頁

以前所有龍運E車都只係寫目的地「機場」或「機場博覽館」,但E33/E36/E37改道後服務範圍一樣,但又無端端加個轉頁「經:東涌」,加黎做乜?

又唔關趕客上A車事,因為呢3條已經飛走咗T1

E21A 發表於 2021-6-26 19:10

早兩個月好似有個版本係「東涌及機場」,不過到最後又冇咗

SLsTuDiO 發表於 2021-6-26 19:30

等d客知道佢係經完東涌先去機場??
等d人唔好誤會以為一出隧道就落機場先再去東涌

Sita1004-1017 發表於 2021-6-26 19:43

SLsTuDiO 發表於 2021-6-26 19:30
等d客知道佢係經完東涌先去機場??
等d人唔好誤會以為一出隧道就落機場先再去東涌 ...

E車由機場啟用23年黎都係咁行ga la,第一日坐E車?

SLsTuDiO 發表於 2021-6-26 19:53

Sita1004-1017 發表於 2021-6-26 19:43
咁有好多人唔係成日搭開E車, 好出奇??
A線同E線一樣機場做總站 實有d人連分都懶得分, 以為全部走線差唔多 然後就亂咁上車

識得有d人住左係大西北10幾年, 連有巴士出旺角 觀塘都唔知, 就係因為以前保開鐵 有人教佢 帶佢搭咪即刻好似發現新大陸咁

就算好似以前仲係行青馬個陣咁, 有好多人都係唔知有巴士可以轉入迪士尼 個個淨係識出南昌轉東涌線再轉迪士尼線

KE7066 發表於 2021-6-26 20:21

咁作為客係咪可以以為堆屯赤線繼續行青馬?啟用23年黎都係行青馬架啦
E33 曾經有不經後勤區班次,以你個 logic 咪中曬伏?

qunow 發表於 2021-6-27 01:47

因為屯赤可以令到車可以唔經東涌去到機場,雖然暫時未有?

Sita1004-1017 發表於 2021-6-27 06:45

qunow 發表於 2021-6-27 01:47
因為屯赤可以令到車可以唔經東涌去到機場,雖然暫時未有?

A17 A23乜黎?

Sita1004-1017 發表於 2021-6-27 06:47

未改道前都唔會咁show,改路後東涌機場走線冇變(除咗無T1),咁無啦啦加個「經東涌」做乜

teddybus 發表於 2021-6-27 07:25

樓主會因為電牌加咗呢3隻字而少咗忽肉?唔係咁緊張做乜?
頁: [1] 2
查看完整版本: E車「經東涌」轉頁