cnquate 發表於 2021-7-18 23:24

jaclam 發表於 2021-7-18 23:22
我有 cap 圖㗎喎嗰日本身仲諗住去個 post 下面 comment 未正式改名,不過張圖有私人通知,如果站務人 ...

咁請拿出證據來,證明 6 月 26 日用舊名,6 月 27 日用新名喎

jaclam 發表於 2021-7-18 23:25

cnquate 發表於 2021-7-18 23:24
咁請拿出證據來,證明 6 月 26 日用舊名,6 月 27 日用新名喎

你係站務人員嘅話就可以嘅~請停止灌水

cnquate 發表於 2021-7-18 23:28

jaclam 發表於 2021-7-18 23:25
你係站務人員嘅話就可以嘅~請停止灌水

出嚟糾正資料以免有人受到誤導原來叫做灌水,你都幾得意㗎喎

你話乳豬紙唔跟官方命名,唔通乳豬紙就唔係官方資料?

講唔埋就唔好駁啦,你大把 post 我都有位入

E21A 發表於 2021-7-18 23:36

其實報站機由今個星期初開始已經全面用新站名

lsc04d11 發表於 2021-7-19 08:35

原本冇留意呢個post 宜家咁樣拗嘅?例如290X轉全日就已經有個站改左名叫MEGA PLUS數據中心但我喺之後先開線嘅98報站聽過佢叫日出康城領都(甚至往觀塘方向聽到普通話報”地鐵車廠”) 咁又點呀?其實轉左就轉左 邊日真係咁重要? 兩年後你都可以搵到架車/站牌用舊名嫁。。。(可能)

石頭 發表於 2021-7-19 10:51

jaclam 發表於 2021-7-18 23:17
網站站名係 6 月 27 號開始更改,乳豬紙不嬲有顯示唔同官方站名嘅先例,甚至站牌要去到 7 月頭先換貼紙, ...

15年前豬紙見過49X寫"千色店",但好快改左~

石頭 發表於 2021-7-19 10:52

lsc04d11 發表於 2021-7-19 08:35
原本冇留意呢個post 宜家咁樣拗嘅?例如290X轉全日就已經有個站改左名叫MEGA PLUS數據中心但我喺之後先 ...

好重要架,290開線當日,有板友去左調景嶺平房區舊址果個"290總站"話無車呀!;P;P;P
頁: 1 [2]
查看完整版本: 城巴 青嶼幹線繳費廣場 巴士站正式更名