kay 發表於 2021-6-30 09:49

交諮會:投訴增加不等於服務下降

https://www.inmediahk.net/node/%E9%81%8B%E8%BC%B8/%E4%BA%A4%E8%AB%AE%E6%9C%83%E8%A8%8E%E8%AB%96%E5%B7%B4%E5%A3%AB%E5%B0%88%E7%87%9F%E6%AC%8A-%E7%A8%B1%E6%8A%95%E8%A8%B4%E5%A2%9E%E5%8A%A0%E4%B8%8D%E7%AD%89%E6%96%BC%E6%9C%8D%E5%8B%99%E4%B8%8B%E9%99%8D

其實即係反應投訴有用;P

九巴一季都901宗

新巴年頭收過車都只係320宗

不過個人認為TCU有樣好係
可以匿名投訴

neoplan720p 發表於 2021-6-30 10:35

#你講哂啦
#同監警會一樣咁黑

ATS131@45 發表於 2021-6-30 10:49

又係有害氣體無害d friend

61233 發表於 2021-6-30 11:07

ctb234 發表於 2021-6-30 11:26

膠滋會:脫班還脫班,服務下降還服務下降,兩回事.

teddybus 發表於 2021-6-30 11:51

佢意思係,當巴士公司服務水準冇變 (或者可以話冇變過地差),但多咗人出街搭車,多咗人感受到巴士服務有幾差,所以多咗人投訴

JX9097 發表於 2021-6-30 11:56

其實多咗人投訴只係反映多咗咸魚

#曲直自己分

tridents 發表於 2021-7-6 00:46

近日南區等車等到火.

某日早繁香港仔等車去黃竹坑, 去到站有架 48 歐五 81xx 頂哂閘埋站, 然後落大半車又上返大半車, 之後打開個 App 睇 78 原來無影, 由黃竹坑到華貴到田灣到香港仔一架 78 都無, 預計下班 78 到達香港仔喺 25 分鐘之後.

再望下華富點解打爆架 48, 原來華富 94A 開緊 20-25.

假日 94A 定點 15 分班, 下午及黃昏某二小時就變 20.

早繁去到黃竹坑站見 4M 超過 40 人排隊去香港仔, 貴公司條 48 + 78 永遠一齊到然後十幾廿分一齊無車, 有生意你都接唔到啦.夜晚 20 分班又係咁黃竹坑一齊開一齊到地鐵站, 我係黃生真係多謝你比條油水路我行.

qunow 發表於 2021-7-6 04:09

九巴車隊規模有新巴七八倍,乘客量唔知多幾多倍,投訴量差得三倍唔夠係算相對較少

lsc04d11 發表於 2021-7-6 06:30

咁多左人感染投訴基因 都係一個原因上次搭98先聽到 有個百勝角女子上車說要投訴298E”飛站”但佢自己話架車埋左站 慢慢行 到架車要走先有人截車就話人飛站 仲話聽到有人話”又係咁” 即係唔只一次佢地都冇檢討過自己唔喺車埋站前截車司機慢塞等佢地都唔肯將金手一揮同埋 上得黎98嘅298E客即係駁鐵者九巴幫佢地慳錢慳車程 犧牲左298F(當時是下繁)每位車上客至少十幾秒時間   咁都投訴得 證明投訴多左數量但唔一定合理/合質素
頁: [1]
查看完整版本: 交諮會:投訴增加不等於服務下降