asv98.kw131 發表於 2021-7-4 16:05

沙頭角公路東行車站已換上新站牌(冇打錯,真係換)

因為最近 277A 開辦回程,尋日開始換新站牌
估唔到老九嘅性格居然肯換⋯⋯之前去程淨係痴個號碼上去⋯⋯
(但係龍躍頭至高埔,即係有 79K 嘅站,都冇 277A 嘅乳豬紙,相信係懶得裝一個新嘅乳豬盤)

樂仔〞 發表於 2021-7-4 16:45

山景邨景麗樓無線加減都可以無啦啦換站牌啦
呢間公司做野不嬲都無乜準則

asv98.kw131 發表於 2021-7-4 17:08

樂仔〞 發表於 2021-7-4 16:45
山景邨景麗樓無線加減都可以無啦啦換站牌啦
呢間公司做野不嬲都無乜準則 ...

真係奇怪:lol
我想講 277A 去程新圍軍營嗰個站牌已經甩到得返 2 7 ,因為佢連青苔都仲未抹就痴上去:L

吳宗錡 發表於 2021-7-4 18:25

題外話,277A線張乳豬紙唔寫埋「此路線不能到達沙頭角口岸,前往深圳的乘客請改爲乘搭過境巴士。」同埋喺「担水坑」站寫箸「此站之後屬於香港邊境禁區範圍,未持有有效邊境禁區通行證的乘客必須在此站下車。」真係無問題乜?

asv98.kw131 發表於 2021-7-4 18:33

吳宗錡 發表於 2021-7-4 18:25
題外話,277A線張乳豬紙唔寫埋「此路線不能到達沙頭角口岸,前往深圳的乘客請改爲乘搭過境巴士。」同埋喺「 ...
78K 都冇咁樣寫
雖然我記得係舊版有寫 (好多年前)

EX-TL 發表於 2021-7-4 21:16

但不是每個站都換呢, 點解中途個別站牌唔換, 真係九巴準則.:L

題外話, 牛下塊站牌迫爆咗, 唔知九巴又用咩準則先肯換, 今早仍然係手寫貼紙.

apm跟277X.

觀塘法院豬盤改擺站柱, 唔知上蓋個盤試緊乜!

石頭 發表於 2021-7-5 00:08

可能九巴睇好277A過幾年變全日線,所以有得換?:L:lol

ryumew 發表於 2021-7-5 22:12

石頭 發表於 2021-7-5 00:08
可能九巴睇好277A過幾年變全日線,所以有得換?

話唔定疫情全消開晒關連同沙頭角邨同碼頭一齊解禁帶動當地發展,又可以配合大灣區快速融合(沙頭角墟近中英街就等多十年解禁啦)
頁: [1]
查看完整版本: 沙頭角公路東行車站已換上新站牌(冇打錯,真係換)