Justshamxx 發表於 2021-7-9 15:11

kingprowm 發表於 2021-7-9 12:59
85S 和 286M 都唔關九龍城區議會事

而 85B 在九龍城區重要性不高,85 和 85X 才比較重要

85S唔關九龍城區議會事?你係唔係唔知木廠街、土瓜灣道嗰啲道路全條都喺九龍城區呢?

不過題外話,我都甚是認同在座各位對部分路線嘅定讞,尤其是85B、85S線。

留低嗰啲同鐵路重疊嘅路線為乜?你買咗九巴月票咩?:lol:lol
當你買咗九巴月票,又唔想轉去買鐵記全月通,當埋你買埋今年12月嗰份啦,出年1月開始(政府補貼計劃門檻回升,買九巴月票嘅優惠就細咗……馬鞍山啲人又唔使再受九巴月票制肘……)

85B、85S、286M……仲有5A嘅死期(雖然今年BRPP同屯馬綫巴士重組文件隻字不提此線,但是本人已多番指出此路線作為「接駁巴士」之角色):2022年1月:lol:lol

邊個再覺得5A會永存,以「低廉票價」「成功攬炒新城」嘅,又或者覺得我嘅「贖罪論」係錯嘅,請反駁本人在F1區某帖之回文,傳送門。

kingprowm 發表於 2021-7-9 15:26

Justshamxx 發表於 2021-7-9 15:11
85S唔關九龍城區議會事?你係唔係唔知木廠街、土瓜灣道嗰啲道路全條都喺九龍城區呢?

不過題外話,我都 ...

85S 只係單向兩班馬鞍山出紅磡既返工線,九龍城區議會應該唔會關注吧

kmb71k 發表於 2021-7-9 20:10

kingprowm 發表於 2021-7-9 15:26
85S 只係單向兩班馬鞍山出紅磡既返工線,九龍城區議會應該唔會關注吧
途經果區就要被"關注"
唔關幾多班車邊個方向事

Quanta 發表於 2021-7-9 20:27

如果有重組項目撤回咗 係咪就可以話你發放假消息?你個標題將啲你預測嘅事當做已確認咁囉

Gary_B 發表於 2021-7-9 21:01

Quanta 發表於 2021-7-9 20:27
如果有重組項目撤回咗 係咪就可以話你發放假消息?你個標題將啲你預測嘅事當做已確認咁囉 ...

樓主多年來既邏輯都驚為天人

頁: 1 [2]
查看完整版本: 區議員辭職後,有關屯馬線巴士的重組會如期進行嗎??