winningmok 發表於 2021-8-11 12:31

葵芳港鐵站內具有利用人手幫客戶既恆生銀行亦都結業

asv2 發表於 2021-8-12 15:25

建行亞洲
10 月 9 日(星期六)辦公時間後起,銅鑼灣渣甸街八達大廈 51-53 號地下及一樓 B 室之銅鑼灣渣甸街分行將停止服務。

AtrHenu 發表於 2021-8-13 03:00

winningmok 發表於 2021-8-11 12:31

講真現時黨鐵站全線都開設匯豐/恆生綜合式的ATM加上要省人手下相信鐵路站N年前餘下開設恆生小型櫃檯分店會陸續由普通分行取代.:lol

AtrHenu 發表於 2021-8-13 03:07

noname617 發表於 2021-8-10 20:57
直係得番中銀有分行係到啦!不過可以考慮過中文大學用東亞同恒生的

不過現時暴大仍舊只俾該校師生進入所以都唔會入到校園的銀行分行辦妥而且科學園距離大學都有一段距離倒不如坐小巴27或806到沙市/馬市的分行處理仲化算.:lol

asv2 發表於 2021-8-13 09:14

講真現時黨鐵站全線都開設匯豐/恆生綜合式的ATM加上要省人手下相信鐵路站N年前餘下開設恆生小型櫃檯分店 ...

相反,我覺得會繼續保留部份
例如人客太集中嘅區份做疏導(荔枝角,觀塘)
同埋無錢賺嘅區份做基本服務(藍田,荔景)

noname617 發表於 2021-8-14 22:35

asv2 發表於 2021-8-13 09:14
相反,我覺得會繼續保留部份
例如人客太集中嘅區份做疏導(荔枝角,觀塘)
同埋無錢賺嘅區份做基本服務( ...
:L荔景好似無設分行!地鐵站都好似無恆生港鐵服務站

祖堯好似有間創興,但記得好似合併了

noname617 發表於 2021-8-14 22:36

:@恒生越做越衰,呢架摺曬港鐵服務站

noname617 發表於 2021-8-14 22:37

講真現時黨鐵站全線都開設匯豐/恆生綜合式的ATM加上要省人手下相信鐵路站N年前餘下開設恆生小型櫃檯分店 ...

:@搵個人問嘢都咁難,咁佢個獨市的地鐵市區線服務站!要解放啦!讓渣打或中銀上馬啦!死霸爛霸個專利!

AtrHenu 發表於 2021-8-15 01:11

搵個人問嘢都咁難,咁佢個獨市的地鐵市區線服務站!要解放啦!讓渣打或中銀上馬啦!死霸爛霸個專利!
...

就算俾其他大行做服務站此終現時三合一ATM太方便一樣都離開唔夠人開櫃檯,除非黨鐵夠姜搵D細行如:永隆,永亨,交行,富邦,大眾引入競爭取代恆生做銀行服務站就有可能.:lol

jpoon 發表於 2021-8-15 01:32

搵個人問嘢都咁難,咁佢個獨市的地鐵市區線服務站!要解放啦!讓渣打或中銀上馬啦!死霸爛霸個專利!
...

而家想銀行開分行都幾難
就算有分行,可能最多都係放部機畀你同坐唔知邊度(中銀嘅話,甚至可能係坐內地)嘅職員做視像對話
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11
查看完整版本: 2024銀行分行及ATM理財中心資訊