HM3044 發表於 2021-7-20 19:44

P960係咪應該唔好入灣仔北總站?

下繁灣仔北塞車嚴重,聽過P960塞半個鐘仲喺灣仔北
如果P960擺會展/會議道東行/鴻興道東行,開車之後直去永興街,
兜天后會唔會隨時快過喺灣北拉手掣;P

andy92 發表於 2021-7-20 19:59

跟 P968 再落北角匯做總站好過

炮北獨市點都吸到D客

天空之神 發表於 2021-7-20 20:15

其實應該上勵德總站咪算,經銅鑼灣道天橋出景隆街/ 108 路線上勵德

LN9267 發表於 2021-7-20 20:20

今天我坐原定1755灣仔北開的P960,大概1820才上車,1923到柯布連道巴士站。

其實反映灣仔北塞車問題嚴重,長遠而言應該更改路線。

VA73@2A 發表於 2021-7-20 20:21

andy92 發表於 2021-7-20 19:59
跟 P968 再落北角匯做總站好過

炮北獨市點都吸到D客
P960去北炮都仲話有客,因為獨市

P968好難講,話晒北角去元朗都仲有NR945,陽光呢幾年都大力sell緊呢條線,加埋收得平又快

LN9267 發表於 2021-7-20 20:22

VA73@2A 發表於 2021-7-20 20:21
P960去北炮都仲話有客

P968好難講,話晒北角去元朗都仲有NR945,收得平又快

而且那條邨巴線是陽光巴士經營,P968走過去即是代表自己打自己。

P960如大家所言去到北炮好過繼續塞灣仔北。

kmb71k 發表於 2021-7-20 20:25

灣仔北同菲林明道不嬲都惡頂
繁忙時間更加明顯
但奈何銅鑼灣同灣仔難搵位做總站

ATENU135 發表於 2021-7-20 20:28

繁忙時間更加明顯
但奈何銅鑼灣同灣仔難搵位做總站 ...

我覺得威菲試得過 P960應該都係得一架車泊喺度 應該唔會有太大問題

VA73@2A 發表於 2021-7-20 20:39

繁忙時間更加明顯
但奈何銅鑼灣同灣仔難搵位做總站 ...
同埋最難搞係鴻興道一上橋根本唔可以一野cut三條線入維園道天橋

先焗住要停灣碼然後兜出告士打道東行去百德新街

JX9097 發表於 2021-7-20 20:44

天空之神 發表於 2021-7-20 20:15
其實應該上勵德總站咪算,經銅鑼灣道天橋出景隆街/ 108 路線上勵德

放勵德,新巴肯唔肯?:P
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: P960係咪應該唔好入灣仔北總站?