hakim 發表於 2021-7-20 23:00

紅簿不滿凍薪 不排除堵塞車廠

立此存照

原文:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2137764/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E4%B9%9D%E5%B7%B4%E6%93%AC%E5%86%8D%E5%87%8D%E8%96%AA-%E5%B7%A5%E6%9C%83%E4%B8%8D%E6%8E%92%E9%99%A4%E5%A0%B5%E5%A1%9E%E8%BB%8A%E5%BB%A0%E6%8A%97%E8%AD%B0

Quanta 發表於 2021-7-20 23:03

堵塞車廠?好似犯國安法㗎喎

neoplan720p 發表於 2021-7-20 23:04

點解唔坐低慢慢傾?
破壞社會安寧、影響市民生活,
工賊唔係為左一己私利而搞抗爭嘛?

edhong 發表於 2021-7-20 23:15

YY487 發表於 2021-7-20 23:18

HT3415 發表於 2021-7-20 23:24

參加既司機唔怕抽後算帳?

巴士的膠 發表於 2021-7-20 23:47

打算堵幾耐先?洗一架巴士嘅時間定入滿一缸油嘅時間?

雖然可能只係一架巴士轉入廠嘅時間,仲有傳媒報道添,但犯法就係犯法,講都唔應該講。

聲明:本人反對一切破壞社會和諧穩定嘅行為,呢啲孤狼式工業行動係一定要大大聲譴責。

ccicoltd 發表於 2021-7-21 01:07

打算堵幾耐先?洗一架巴士嘅時間定入滿一缸油嘅時間?

15 秒快閃尖碼 v2.0?

Neutroginger 發表於 2021-7-21 03:03

ccicoltd 發表於 2021-7-21 01:07
15 秒快閃尖碼 v2.0?

可能今次15 秒都唔夠呢;P

呢個會一向都係聲大大

同埋, 可能今次又係內定好哂
公司同工會合作做場馬騮戲出黎
依家工會嘈完, 轉個頭就求二索有二索
工會又成功爭取喇....

kitarolo 發表於 2021-7-21 06:08

所以問題往往唔係出於嚴刑峻法之本身

新聞連結中後半部份咁講

//九巴資方消息人士澄清指,公司獲得的「保就業」資助已經用於發放薪金,另九巴母公司載通錄得的2億多元「盈利」屬於其他補貼,並非九巴盈利,「與員工薪酬無關」。//

佢哋唔係覺得 P960 P968 補到機場A線條數嘛

頁: [1] 2
查看完整版本: 紅簿不滿凍薪 不排除堵塞車廠