maytse 發表於 2021-7-21 20:07

一招解決新城蝕錢問題

拎多餘擺在迪士尼的cityflyer開辦P788 P8X P307等
收多50%
城巴cityflyer豪華深入民心
點都好過不倫不類P968

Kj2052 發表於 2021-7-21 20:10

962p 969p收豪華價已經增加大量收入

minions0204 發表於 2021-7-21 20:32

P8x,P788呢啲中短途線,不設企位收貴一半對乘客吸引力十分有限囉

LN92830 發表於 2021-7-21 20:40

開條聯營豪華線P690[坑口(北)-堅尼地城(卑路乍灣)]可以令將軍澳居民一個豪華嘅選擇:lol

RJ4763 發表於 2021-7-21 20:55

摺左佢咪唔會再有蝕錢嘅問題;P;P

Justshamxx 發表於 2021-7-21 21:19

仲有呢啲嘢一定要做:
取締全程收費過於便宜的以下路線:
1、5B、10、48、78、85,
並視乎情況開辦全新的正常票價(起碼全程收費跟返車費等級表)巴士路線,例如來往摩星嶺及銅鑼灣,全程票價起碼為現時路線的1.8倍;P;P

兼且取消/提高現有因上述極度廉價路線之收費而設立的同價分段收費,包括但不限於各路線香港仔隧道收費廣場往南區各地(同48)、40金鐘站往灣仔北/40M中環往政總(同1、5B、10)等等!

幫新城止蝕,呢一步一定要做

GD1570 發表於 2021-7-21 21:25

唔開A11/A12,可以開P11/P12,加經東涌,30-60分鐘一班,其實都未必無客:(:(:(

天空之神 發表於 2021-7-21 22:02

LN92830 發表於 2021-7-21 20:40
開條聯營豪華線P690[坑口(北)-堅尼地城(卑路乍灣)]可以令將軍澳居民一個豪華嘅選擇 ...

要坑口直出隧道?

咁停唔停將轉益下興田版友?

Choi 發表於 2021-7-21 22:44

GD1570 發表於 2021-7-21 21:25
唔開A11/A12,可以開P11/P12,加經東涌,30-60分鐘一班,其實都未必無客

P12咪開過囉;P

106116_1023 發表於 2021-7-21 23:02

P788咪又係塞中環灣北、P8X咪又係塞老銅、P307又係塞中環老銅東隧大隧
如果講豪華,係我既角度尼講至少同和欣白金臥艙同級我先會考慮
其實cityflyer有乜吸引?
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 一招解決新城蝕錢問題