LN9267 發表於 2021-7-27 18:39

愉景灣巴士開辦18號線

明天開始,愉景灣巴士開辦18號線,來往意峰及愉景廣場。

相信這是愉景灣巴士第一次用雙位數字作為巴士路線編號。

Choi 發表於 2021-7-27 18:43

18係咪好意頭?見新巴都想將18半全日,而九巴18都唔取消。

ATSE40 發表於 2021-7-27 19:26

但係買樓去哥爾夫球車喎,似乎都係俾工人用

下面係喺售樓書 cap 嘅其中一張平面圖,有齊三座洋房同應該係愉景山道站嘅站灣位置

偉文 發表於 2021-7-27 20:51

好事, 終於有車可以搭上去行山 (水塘/觀景台/哥爾夫球場等)
唔駛單程上/落都要行成45分鐘

而家有GC車但黑人僧係又唔俾上, 又唔停意峰, 叫意峰啲工人姐姐渣哥爾夫球車落嚟買餸麼?

如果講魚蛋灣區內線, 如果仲多一條, 應該是連接北商場至海藍居/寶峰/畔峰

平田 發表於 2021-7-27 20:52

外人要睇巴士路線/班次, 太困難, 唔知幾時先可以改善

嶼南唯一 發表於 2021-7-27 23:01

ATSE40 發表於 2021-7-27 19:26
但係買樓去哥爾夫球車喎,似乎都係俾工人用

下面係喺售樓書 cap 嘅其中一張平面圖,有齊三座洋房同應該係 ...

意峰1號屋 > 愉景灣山道近意峰 有機會挑戰全港最短站距?

Kj2052 發表於 2021-7-27 23:06

用小巴定大巴

Btw 一日8班都唔預嗰度住的人坐

nwfb1601 發表於 2021-7-27 23:14

Choi 發表於 2021-7-27 18:43
18係咪好意頭?見新巴都想將18半全日,而九巴18都唔取消。

定係因為意峰係愉景灣第十八期,所以先至咁編 number? https://i.imgur.com/MEREdft.gif

嶼南唯一 發表於 2021-7-28 00:18

nwfb1601 發表於 2021-7-27 23:14
定係因為意峰係愉景灣第十八期,所以先至咁編 number?

嶼巴條39M都可能係代表東涌39區:lol

1133_1211 發表於 2021-7-28 00:59

竟然唔洗收貴D
個度叫貨van上黎車都要加多十蚊
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 愉景灣巴士開辦18號線