odwinkinglam 發表於 2021-8-28 11:40

西區海隧收費廣場巴士站(往西隧方向)有兩條新線開?

西區海隧收費廣場巴士站(往西隧方向)有兩條新線將會開?

兩個巴士站各有一格空左,一個站在第二行 960和960C之間

另一個站則好似在路線948系列和968系列之間封左一格

JC8385 發表於 2021-8-28 11:41

948同968中間係961S,但960同960C中間實地睇似係純粹吉咗,你知啦九巴design無標準

shakugan2005 發表於 2021-8-28 11:47

JC8385 發表於 2021-8-28 11:41
948同968中間係961S,但960同960C中間實地睇似係純粹吉咗,你知啦九巴design無標準 ...

960同960C中間只有960A及960B, 960A及960B並非新線

ky927 發表於 2021-8-28 12:22

shakugan2005 發表於 2021-8-28 11:47
960同960C中間只有960A及960B, 960A及960B並非新線

似960A......因為如果係960B落鰂魚涌應該會貼另一條隊(都係估估下)

elmmoo 發表於 2021-8-28 12:49

ky927 發表於 2021-8-28 12:22
似960A......因為如果係960B落鰂魚涌應該會貼另一條隊(都係估估下)

960A 去程已經變咗960C

ky927 發表於 2021-8-28 14:40

elmmoo 發表於 2021-8-28 12:49
960A 去程已經變咗960C

咁當年開960C係取代960A,但事隔幾年又可能第二種走線/用途要開960A呢.......54區唔中標,九巴有咩做唔出XDDDDD

BTW,其實前晚係個站等車我好有衝動想搣開睇下......XDDDDDDD

lsc04d11 發表於 2021-8-28 18:31

又討論多一次。。。?
頁: [1]
查看完整版本: 西區海隧收費廣場巴士站(往西隧方向)有兩條新線開?