ATSE40 發表於 2021-8-30 18:50

九巴申請於太古廣場外設置巴士站上蓋

九巴正向運輸署申請於太古廣場外設置巴士站上蓋,位置於九巴站柱前,總長約十七米,並預計設置六張長椅。

ref.:https://www.districtcouncils.gov ... C_Paper_54_2021.pdf

tommy14D 發表於 2021-8-30 18:59

Del

JX9097 發表於 2021-8-30 19:19

睇畫圖似係用舊式上蓋?

天空之神 發表於 2021-8-30 19:43

900 回水機第一炮?

lsc04d11 發表於 2021-8-30 19:47

天空之神 發表於 2021-8-30 19:43
900 回水機第一炮?

900需要回水機嗎? 別玩
落車拍卡個個站都做緊難道你想亂到金鐘就巴士站拍 其他就車上拍 (52x,53,61M已經有客亂左)

講番太古廣場 宜家條隊斜向排 遲啲為左個上蓋 好快會排到同其他隊亂成一團

天空之神 發表於 2021-8-30 19:59

落車拍卡個個站都做緊難道你想亂到金鐘就巴士站拍 其他就車上拍 (52x,53,61M ...

睇個勢似第一炮,慢慢加哂北岸果炸站學 0 生玩法搶埋善水本身唔多既北流水客

如果佢最後係起有電到既新站的話

busnrail_fans 發表於 2021-8-30 20:45

JX9097 發表於 2021-8-30 19:19
睇畫圖似係用舊式上蓋?

係嘅話就同周邊嘅街道同建築格格不入:L
唔知係咪因為本身嗰度嘅地底太多喉管線路之類嘅嘢,先至起唔到新版上蓋

BTW,而家厹係港島區係咪冇自家嘅巴士站上蓋?:lol

peterkwan 發表於 2021-8-30 20:53

落車拍卡個個站都做緊難道你想亂到金鐘就巴士站拍 其他就車上拍 (52x,53,61M ...

亂就應該未必會, 排隊位都算清晰, 再加上今晚所見九巴加多咗幾個站牌分開唔同路線 (934/934A/935/936/936A 一個, 900/960/961 一個, 968/P968一個, 唔記得 978 跟邊個站牌).

P.S. 其實一早應該要加上蓋, 起碼等車時唔駛日曬雨淋.

JX9097 發表於 2021-8-30 21:00

busnrail_fans 發表於 2021-8-30 20:45
係嘅話就同周邊嘅街道同建築格格不入
唔知係咪因為本身嗰度嘅地底太多喉管線路之類嘅嘢,先至起唔到新 ...

肯定唔會
至少寶馬山總站有一個九巴巴士站上蓋

da87 發表於 2021-8-30 21:03

做乜起舊式站亭?? 冇得賣廣告賺錢個喎:lol
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 九巴申請於太古廣場外設置巴士站上蓋