天空之神 發表於 2021-11-6 12:29

LauCT 發表於 2021-11-4 21:25
石澳平日仍然冇直車出市區,X9能方便石澳一帶居民通勤通學嘅話會較合適
...

如果平日早繁有車由石澳經筲總直出,貴價搶客都未必無得做

ryumew 發表於 2021-11-6 14:04

咪係,等遲下沙頭角墟解禁就萛出港島(例:978R)收成39.9一樣唔少人搭,畢竟直接快捷唔洗轉鐵企餐死,出東九277A一樣好旺場

brianso198 發表於 2021-11-6 14:22

筲總直出?720X咪做緊?而家條線乜樣?
玩到耀東總站一個站上客人數可以多過筲箕灣總站三倍,仲話貴價搶客?

qunow 發表於 2021-11-6 14:26

brianso198 發表於 2021-11-6 14:22
玩到耀東總站一個站上客人數多過筲箕灣總站三倍,仲話貴價搶客? ...

筲總直出仲有606X
但都係要源頭夠客先做到

brianso198 發表於 2021-11-6 14:29

qunow 發表於 2021-11-6 14:26
筲總直出仲有606X
但都係要源頭夠客先做到
過海就唔拎嚟比較啦,
不過你連720X直去中環一站特快都可以玩到咁,
仲要同720同價,玩咩貴價搶客?

0750可以上到廿個嘅,不過耀東可以30以上囉
用呢個邏輯,如果X9直做中環無問題,係咪放返720X唔洗入南安里同筲箕灣巴總?
如果唔係,講乜貴價搶客?平都唔係多客貴就多客?

edhong 發表於 2021-11-6 14:44

brianso198 發表於 2021-11-6 18:09

LauCT 發表於 2021-11-4 21:25
石澳平日仍然冇直車出市區,X9能方便石澳一帶居民通勤通學嘅話會較合適
...

我都想自己住郊區,多謝你話我知筲箕灣係郊區。

ccicoltd 發表於 2021-11-6 18:46

brianso198 發表於 2021-11-6 18:09
我都想自己住郊區,多謝你話我知筲箕灣係郊區。

看見 L 字頭那個 ID 就知道不必認真。

brianso198 發表於 2021-11-6 18:54

ccicoltd 發表於 2021-11-6 18:46
看見 L 字頭那個 ID 就知道不必認真。

有認真咩,對唔住囉😎

天空之神 發表於 2021-11-6 19:35

玩到耀東總站一個站上客人數可以多過筲箕灣總站三倍,仲話貴價搶客 ...

幾驚你話亞公岩道轉 780 仲快

石澳你幾多人口,都知做唔掂啦

下次應該講筲總後直達紅隧口,我錯

#曲直不分
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7
查看完整版本: 新巴X9線服務更改