E500facelift 發表於 2021-9-15 13:46

連登仔、高登仔係咪以為得九巴龍運係藍?

不時睇下連登、高登,佢地多數成日都鬧九巴龍運係藍C地產商新地旗下

但明明新巴城巴以前都係藍C地產商新世界旗下,而家仲要被染紅,嶼巴都係藍C商人無良柏旗下,不過佢地又好似冇乜點鬧,明明香港冇黃絲專利巴士公司,到底班人係真唔知定扮唔知,定只係為針對而針對?

係甘僧紅色資本/藍C公司既,應該一次過鬧晒,又或者唔出聲由得佢,唔係做d唔做d

P.S. 我冇反任何一間專利巴士公司,事實係所有專利巴士公司都係藍 or紅

Quanta 發表於 2021-9-15 13:58

連登喺運動初期發揮過影響力嘛,仲唔俾人攪咩。劣幣驅逐良幣,而家愈來愈垃圾,愈來愈冇睇嘅價值

rusf101001 發表於 2021-9-15 14:04

強烈建議佢地行路或許買車(買得起單車啊)返工

00742603 發表於 2021-9-15 14:20

新巴出過嗰單司機向警察響鞍跟住畀人告危險駕駛呀嘛
嶼巴就wfc

Ohm 發表於 2021-9-15 14:28

你就咁開個post立個稻草人出嚟打,其實無咩好討論
連登入面對於巴士公司嘅睇法又唔係只係得一種

phykk45 發表於 2021-9-15 14:31

巴士點都好過黨鐵, 起碼有車搭

slsso 發表於 2021-9-15 14:32

Ohm 發表於 2021-9-15 14:28
你就咁開個post立個稻草人出嚟打,其實無咩好討論
連登入面對於巴士公司嘅睇法又唔係只係得一種 ...

有啲人追求全世界得一種聲音,咪會亂棟稻草人去標籤批鬥囉

roquelcm 發表於 2021-9-15 14:37

連登仔女不嬲弱智,鬥黃就最叻

neoplan720p 發表於 2021-9-15 14:41

連登仔根本應該去荒山野嶺住先得。
先唔講香港所有公共交通工具都係藍(唔講黨鐵同巴士公司,就算係小巴公司、的士佬咪又係藍屍),
佢地應該要行路或者踩單車。

而住既呢?
往公屋、居屋,政府樓黎喎,不了。
私樓呢?大地產商有邊個唔係紅 / 藍?我數唔到。
咁為左要追求做個100%黃種人,
我建議連登仔去郊外住,
「一個人原來都可以盡興」。

E500facelift 發表於 2021-9-15 15:03

slsso 發表於 2021-9-15 14:32
有啲人追求全世界得一種聲音,咪會亂棟稻草人去標籤批鬥囉

我冇追求全世界得返一種聲音,但連登、高登入面真係有人係會分黃分藍,但做得唔足夠
頁: [1] 2
查看完整版本: 連登仔、高登仔係咪以為得九巴龍運係藍?