EE9255 發表於 2021-9-15 20:01

樓上真係當好多人都有呢張卡咁

Gyoung 發表於 2021-9-15 21:08

我有 WeLab 張 card,下星期日搭108過海去cwb個邊買野先

Wing師姐 發表於 2021-9-15 22:22

tina 發表於 2021-9-15 16:23
兩蚊雞仲衰過對家假半價,只不過免費搭車個觀感即上返晒嚟

假半價我就用唔著, 平時都係返工同放假都係九龍同新界多, 仲要一日先得一次
2蚊雞我反而實用D, 短程好多時X鐵都好貴, 自己好多時去旺角尖嘴行都係坐1A, 舒舒服服好過企係度同人迫

Gary_B 發表於 2021-9-16 00:21

(3) WeLab Bank 將於2021年9月19日、9月26日及10月3日連續三個周日請全港巿民免費乘搭指定九巴路線之所有當日班次。各周日免費乘搭的指定九巴路線如下: (1) 9月19日 : 路線1A; (2) 9月26日 : 路線108; (3) 10月3日 : 路線96R。 WeLab Bank 保留隨時更改或取消此優惠之權利,不作另行通知。

所有人都免費喎

A285 發表於 2021-9-16 00:41

nwfb2x 發表於 2021-9-15 19:23
正正因為96R免費,九巴先唔會咁做,反而可能狂開92R然後喺牛池灣村拉客

我估係計人數然後we lab bank 俾錢?

FT7052 發表於 2021-9-16 00:57

個個掂行掂過, 點計人數???

HT408 發表於 2021-9-16 01:04

當年18P點玩?今次可以參考

ccicoltd 發表於 2021-9-16 01:41

HT408 發表於 2021-9-16 01:04
當年18P點玩?今次可以參考

免費的是 18X。

ccicoltd 發表於 2021-9-16 01:42

A285 發表於 2021-9-16 00:41
我估係計人數然後we lab bank 俾錢?

按 number of trips 計數會較公平,像邨巴一樣,有沒有人搭都開一樣數目的班次。

lsc04d11 發表於 2021-9-16 06:37

tommy14D 發表於 2021-9-15 19:12
1A免費坐我估班班頂閘
太多香港人後知後覺
多唔多人知道呢個消息 就睇PR功夫做唔做得好
又多唔多網媒做野(吸後生)
紙媒/電視/電台吸老一輩

btw 今日幾份免費報紙都見到新聞稿,但有幾多個睇報紙會細睇到內容又另計

當紅磡站要封一日黎預備過海某電視台成日都捉到人訪問 話唔知 話早啲通知就好就知道好多人不理新聞 不理港鐵鋪天蓋地的貼停站預告。。。。
分分鐘西貢嗰個星期日仍然有條隊排92 仲會大大聲講92有轉乘 唔會肯轉92R 但96R免費 一定比轉乘平唯有用催眠自己既藉口 96R黃石開 西貢?實冇位啦(仲要行去西貢北)
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: WeLab Debit Card 搭九巴 每程減 $2