ricky 發表於 2021-9-15 18:49

城巴78X在偉業街加站牌,無寫明「只於部分時間服務」

城巴78X已在偉業街沿途加站牌,但跟79X一樣,無寫明「只於部分時間服務」。
咁有三個可能性:
1. 城巴寫唔寫明「只於部分時間服務」都無所謂,78X同79X都係照RPP的要求,只於繁時服務
2. 城巴未貼「只於部分時間服務」,等運輸署出最終批文先再貼番
3. 出現驚喜,78X同79X(或其中一條線)都做全日服務
[再更新]
去埋78X嘅總站工業貿易大樓睇過,但發現站牌未有改動
border=0

nwfb2x 發表於 2021-9-15 18:53

78X去啟德、九商同觀塘商貿區,無乜可能做全日,因為做全日會好似797咁少客

eric278 發表於 2021-9-15 18:59

以下文章的回文 #25 引述操車班師傅話 79X 全日服務
https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=2121944&pid=4553029 (#25)

VK4642 發表於 2021-9-15 19:19

常怡道南行、常悅道西行都加左乳豬盤

KE7066 發表於 2021-9-15 19:20

常悅道有貼部分時段服務 完

ricky 發表於 2021-9-15 19:28

KE7066 發表於 2021-9-15 19:20
常悅道有貼部分時段服務 完
有無相?
城巴貼啲唔貼啲,想點

cnquate 發表於 2021-9-15 19:31

ricky 發表於 2021-9-15 19:28
有無相?
城巴貼啲唔貼啲,想點
唔俾未貼哂?目的地都唔係個個站有貼啦

kay 發表於 2021-9-15 19:31

消息人士都唔確定係咪全日
呢D要等到最後一刻

放風都可以唔準
而且近期都多左放完風要改期之類

Choi 發表於 2021-9-15 19:35

nwfb2x 發表於 2021-9-15 18:53
78X去啟德、九商同觀塘商貿區,無乜可能做全日,因為做全日會好似797咁少客 ...

如果合併兩條綫,就可以做埋將南直達北區

MMM 發表於 2021-9-15 19:41

Choi 發表於 2021-9-15 19:35
如果合併兩條綫,就可以做埋將南直達北區

但係78x去埋啟德
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8
查看完整版本: 城巴78X在偉業街加站牌,無寫明「只於部分時間服務」