m_rd08 發表於 2021-9-17 17:21

2021 重陽節和合石及沙嶺的特別交通及運輸安排

76S 10,14,17/10 提供服務
61S,70S,74S,279S 14/10 提供服務

61S,279S 改以橋頭路新巴總為總站

73K, 270A/B, 273/A, 277X, 278X, 279X 10,14,17/10 視乎乘客需求加強服務

Ref: https://www.td.gov.hk/filemanage ... g%202021%20Chin.pdf

下圖由 hkitalk.media 小編加上

天空之神 發表於 2021-9-17 18:18

應該會有人討論架 74D 可唔可以入去停,但好可惜係北區總站黎

即係唔會入

barking 發表於 2021-9-17 23:05

天空之神 發表於 2021-9-17 18:18
應該會有人討論架 74D 可唔可以入去停,但好可惜係北區總站黎

即係唔會入 ...

理應可入去掉頭

barking 發表於 2021-9-17 23:11

如此說來,61S,279S 看似是延長至橋頭路總站?
即銘賢路現址,再向前行駛上山,至骨灰大樓十字路口,再沿橋頭路落斜直至橋頭路新總站?

JX9097 發表於 2021-9-18 10:36

barking 發表於 2021-9-17 23:05
理應可入去掉頭

唔係做正式總站問題唔大
依家74D冇改的話都係泊華明
不過放飯都係要入番去華明/ 觀塘嗰邊

ky927 發表於 2021-9-18 11:40

橋頭路加埋個地區用途,真係好似係自己上路咁 XDDDD,叫阿孟婆係路口擺檔

BTW,橋頭路個站都起碼可以擺車,到岩時候先隊出去,未嘗不是好事。

he3543 發表於 2021-9-18 11:44

幾時會起埋上蓋物業:lol:lol:lol

jocosben 發表於 2021-9-18 12:17

he3543 發表於 2021-9-18 11:44
幾時會起埋上蓋物業

附近何家園已列作住宅用途,但遲遲未肯開始發展

teddybus 發表於 2021-9-18 18:37

barking 發表於 2021-9-17 23:11
如此說來,61S,279S 看似是延長至橋頭路總站?
即銘賢路現址,再向前行駛上山,至骨灰大樓十字路口,再沿橋 ...

墳場入面啲路到時都封㗎嘛?
我就覺得係行大窩西支路喇

barking 發表於 2021-9-23 22:19

teddybus 發表於 2021-9-18 18:37
墳場入面啲路到時都封㗎嘛?
我就覺得係行大窩西支路喇

無錯墳場入面啲路到時都封,但TD份pdf寫明專營巴士仍可通過銘賢路及橋頭路
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 2021 重陽節和合石及沙嶺的特別交通及運輸安排