hp8961 發表於 2021-9-29 02:47

9月27日早繁671往九龍乘客須強檢

任何在 2021年 9月 27日上午 7時 30分至上午 9時 30分期間曾乘搭任何 由鴨脷洲(利樂街)開出往鑽石山站路線號碼 671 線的巴士的人士(包括但 不限於全職、兼職和替假員工及乘客),須於 2021 年 9 月 30 日或之前接 受檢測。受檢人士若在 2021 年 9 月 26 日至 9 月 28 日期間已進行檢測,會 獲視為已遵從強制檢測公告的規定。

https://gia.info.gov.hk/general/202109/28/P2021092800780_377490_1_1632844412798.pdf

MCMoore 發表於 2021-9-29 08:45

如果搭巴士真係咁易傳染,佢又唔睇返架車點跳飛機?

tommy14D 發表於 2021-9-29 09:46

佢坐671去邊

kitarolo 發表於 2021-9-29 10:11

MCMoore 發表於 2021-9-29 08:45
如果搭巴士真係咁易傳染,佢又唔睇返架車點跳飛機?
26日做過檢測,可預防因27日
指定時段與確診者乘同處某路線

之前都不乏類近「預知」措施 做俾邊個睇
養住邊啲承辦商 相信大家心中有數

KG1428 發表於 2021-9-29 10:27

對比起澳門,有感染者搭過的巴士,咩車牌都show哂出來,搭過的乘客要即時與衛生局聯絡。香港只有強制檢測。

HT408 發表於 2021-9-29 12:53

KG1428 發表於 2021-9-29 10:27
對比起澳門,有感染者搭過的巴士,咩車牌都show哂出來,搭過的乘客要即時與衛生局聯絡。香港只有強制檢測。 ...

澳門直情捉埋個車長去隔離檢疫

mauricengan 發表於 2021-9-29 14:04

tommy14D 發表於 2021-9-29 09:46
佢坐671去邊

返工

ricky 發表於 2021-9-29 14:26

喺呢個時段由鴨脷洲開出涉及一班城巴同四班九巴

mauricengan 發表於 2021-9-29 14:29

感染者應該係搭7:30 城巴,果班會係8:55分左右到定安街

kitarolo 發表於 2021-9-29 14:32

ricky 發表於 2021-9-29 14:26
喺呢個時段由鴨脷洲開出涉及一班城巴同四班九巴

應該唔止咁少班次
佢所列不是「開出時間」
頁: [1] 2
查看完整版本: 9月27日早繁671往九龍乘客須強檢