Kj2052 發表於 2021-10-1 19:07

鑽石山站總站3/10臨時調動

https://search.kmb.hk/KMBWebSite/AnnouncementPicture.ashx?url=1632891092_3357_0.pdf

主要為全部沙田線同96R調坑

下圖由 hkitalk.media 小編加上

KG1428 發表於 2021-10-1 19:10

當日預期96R會有好多多人搭車??

noname617 發表於 2021-10-1 19:37

;P免費的效應!相信在1a,108,九巴已心中有數,所以有此安排!
但點解唔係呼籲想乘坐的乘客請去彩虹總站候車?學26中秋安排,臨時加停彩虹總站,同時調派大量巴士在彩虹總站,加設中途起載車,清客?

lsc04d11 發表於 2021-10-1 19:43

要派人宣傳 同埋打蛇餅都要位

horivhyc 發表於 2021-10-1 19:59

更何況係旅遊線,出現恐慌性拋售機會唔細(甚至會行兩至三倍班次)

JX9097 發表於 2021-10-1 20:51

免費總會有一堆人會湧入去
再加上本身需求,調坑都係合適嘅

cnquate 發表於 2021-10-1 21:07

299X 西貢巴士總站都有臨時安排

AtrHenu 發表於 2021-10-1 22:07

noname617 發表於 2021-10-1 19:37
免費的效應!相信在1a,108,九巴已心中有數,所以有此安排!
但點解唔係呼籲想乘坐的乘客請去彩虹總站候 ...

我諗當日九巴唔想噤做應該想打新界1,11系小巴班客主意來吸引它們轉軚坐免費車.
btw,當日西貢,鑽鐵齊齊臨時調坑似乎有意想學之前兩次一樣派大量閃卡(廣告)車開有限度停站X96R只做西貢市至彩虹/鑽鐵短棍班疏度人潮.:lol

teddybus 發表於 2021-10-1 23:05

horivhyc 發表於 2021-10-1 19:59
更何況係旅遊線,出現恐慌性拋售機會唔細(甚至會行兩至三倍班次)

今次真係12米塞爆西貢
有人應該會激到爆血管

Eddie 發表於 2021-10-2 06:20

teddybus 發表於 2021-10-1 23:05
今次真係12米塞爆西貢
有人應該會激到爆血管

要晨早入大網仔路捉不小心駕駛
頁: [1]
查看完整版本: 鑽石山站總站3/10臨時調動