AE367 發表於 2021-10-4 15:06

容溟舟發文批評96R免費乘車日

https://www.facebook.com/261885644259322/posts/1250073082107235/

https://www.facebook.com/261885644259322/posts/1250136792100864/

睇完真係得淡笑;P

自已顧唔掂仲要顧人;P

JX9097 發表於 2021-10-4 15:09

Don’t make stupid people famous

AE367 發表於 2021-10-4 15:13

JX9097 發表於 2021-10-4 15:09
Don’t make stupid people famous

係佢「領導」下,大水坑的人就係貴賓,其他馬鞍山的人就係二等市民。🥱

LN9267 發表於 2021-10-4 15:20

我估計是除了因為昨天鑽石山站要調車坑外,還有289R在黃石開出,可能擔心96R太多車影響289R運作,所以他才看96R。

tszhinchan3 發表於 2021-10-4 15:30

我夠批評87D入亞公角街啦

AVW28 發表於 2021-10-4 15:31

LN9267 發表於 2021-10-4 15:20
我估計是除了因為昨天鑽石山站要調車坑外,還有289R在黃石開出,擔心96R太多車影響289R運作,所以他才看96R ...
其實96R呢個免費搭車安排都係一日半日而已,佢咁樣打篇千字文出黎,係只會比人覺得小題大做、小事化大、大事化再得更大,一言以敝之:「雞蛋裡挑骨頭」。
老實講,調坑比容生罵,唔調坑我估影響仲大,係唔止九記上頭罵,係仲要比d搭96R既乘客實媽叉,睇下個後果邊個嚴重d?
果一日半日唔方便姐,咪忍下囉!又唔係長期調坑。
我都知幾個月前個陰影仲係度,容生先咁大反應。

我當日都有經過鑽鐵架,我覺得巴士公司今次都安排已經做得唔錯,起碼真係企左人係行人通道度指邊度搭沙田車,又整哂指示牌,唔睇係自己問題。

至於黃石碼頭,又無得講,巴士公司職員已經盡力處理調道個問題,又有留意其他道路使用者的安全,我見94和289R都叫準時有車開。
係見大量乘客由落客站行去碼頭和上客位,幾步路而已,除非你話坐輪椅或者撐拐杖不良於行無得講。

To be fair, 呢三日免費搭車日,巴士公司都已經盡力去安排好d配套。

HY1012 發表於 2021-10-4 19:15

叫佢出少句聲啦,佢真係好煩

PZ8988 發表於 2021-10-4 19:26

條友又衝出來自high

MatthewY 發表於 2021-10-4 20:04

益市民嘅嘢,做多幾次都唔怕,電車都成日搞免費,又唔見佢去批評

JX9097 發表於 2021-10-4 22:55

MatthewY 發表於 2021-10-4 20:04
益市民嘅嘢,做多幾次都唔怕,電車都成日搞免費,又唔見佢去批評

因為電車入唔到馬鞍山
頁: [1] 2
查看完整版本: 容溟舟發文批評96R免費乘車日