cyruswingho 發表於 2021-10-9 23:08

屯門線正字軌要兼做埋將軍澳線

明天起, 259D九廠字軌竟要做埋290A, 仲有214.
真係離晒譜.

3158 發表於 2021-10-9 23:22

行車時間鬆動的話咪 OK。

shakugan2005 發表於 2021-10-9 23:28

U廠唔少字軌都要行大運啦(例如89B), 九廠字軌行九廠線有咩特別? 反而行14要用既時間可能同62X/259D差唔多

cz9328 發表於 2021-10-9 23:47

屯門路線K廠派車嗰堆 259D 之類,如果朝早6點東九開出去嗰堆車,要就番啱夜晚11點幾由屯門開出返東九龍,有時唔係架架都咁易就到咁完美。

晚繁時段夜晚七八點左右到屯門嘅K廠車,如果係私長沙灣做214返東九,分分鐘更容易安排堆車返K廠收工。

259D嘅K廠車柯打290A就真係有興趣見識吓玩緊啲乜。

GA6072 發表於 2021-10-10 00:00

之前將軍澳線做埋上水過海線做足兩個版本添

edhong 發表於 2021-10-10 00:07

AtrHenu 發表於 2021-10-10 00:38

shakugan2005 發表於 2021-10-9 23:28
U廠唔少字軌都要行大運啦(例如89B), 九廠字軌行九廠線有咩特別? 反而行14要用既時間可能同62X/259D差唔多
...

當荔廠為咗條900而專登搵102的E6X掛牌做加班車攝柯打個陣,唔覺259D堆軌做290柯打有乜野問題啫.(而且仲可以學258D一樣間接幫K廠字軌出V6X做特見/掛牌):lol:handshake

noname617 發表於 2021-10-10 08:55

AtrHenu 發表於 2021-10-10 00:38
當荔廠為咗條900而專登搵102的E6X掛牌做加班車攝柯打個陣,唔覺259D堆軌做290柯打有乜野問題啫.(而且仲可 ...
未睇下幾時行呈祥道入錯綫上左長青邊到搵位調頭停番荔景個站,遲早發生

MZ3101 發表於 2021-10-10 10:26

唔止呢樣
268C 有字軌都要做 290A
269C 早更有架要做完 101 就私去甘泉街做 214
夜更要做 214 加 290X

nwfb1001 發表於 2021-10-10 11:19

noname617 發表於 2021-10-10 08:55
未睇下幾時行呈祥道入錯綫上左長青邊到搵位調頭停番荔景個站,遲早發生 ...

新城有冇成日行錯路?
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 屯門線正字軌要兼做埋將軍澳線