京华客车 發表於 2021-10-11 22:22

某公司主動交資料俾執法部門,多唔多版友會停買月票?

睇見新聞我真係唔敢再搭,反正呢間公司平日經常收車、飛站,出入寧可搭的士,遲D買返部車
有無版友都會用埋今個月月票之後開始停用呢?

tina 發表於 2021-10-11 22:25

只能夠講而家暫時信得過得中外合資嘅善水

E500facelift 發表於 2021-10-11 22:51

第一,唔好以為九巴先識得收車,新城都會收車,第二,新城信得過?睇定d先la,呢間野都唔係黃,以前仲要係屬於同新地一樣係藍C地產商既新世界添

GD1570 發表於 2021-10-11 23:48

其實用得八仔基本上行蹤現晒形是常識吧
唔駛一定買咗月票先可以查到囉唔該

PC2625 發表於 2021-10-12 00:12

現在就算巴士公司唔主動, 執法部門只要向法庭申請搜查令, 一兩天內巴士公司都要交資料, 拒絕就會違反法庭命令, 只是時間上問題, 如果自己行得正企得正, 之前冇份破壞巴士車廂如放釘/塗鴉/偷拍/對車長動粗等, , 唔覺得有咩問題, 有心犯法嘅人先至怕被 cam 影到, 而且, 撇開在車廂內犯事來講, 自從有車 cam 後, 對調查如交通意外真相, 有了好大幫助!

gk9112 發表於 2021-10-12 09:23

依家由你落樓果吓可能已經有cctv影住你,周街都車cam,咁驚不如由頭笠到落腳出街?

kei_hk 發表於 2021-10-12 09:39

gk9112 發表於 2021-10-12 09:23
依家由你落樓果吓可能已經有cctv影住你,周街都車cam,咁驚不如由頭笠到落腳出街? ...

樓主應該留在家中﹐生活起居﹐全靠外賣送上門﹐永不出門口。

61233 發表於 2021-10-12 09:50

阿偉 發表於 2021-10-12 09:52

樓主咁驚,應該連上網都唔好上。

lsc04d11 發表於 2021-10-12 09:57

你做過啲咩要驚執法部門?倒轉諗 有時就係啲數據救你喎
頁: [1] 2
查看完整版本: 某公司主動交資料俾執法部門,多唔多版友會停買月票?