ky927 發表於 2021-10-24 18:48

西隧過海線係咪條條都要行德輔道中/干諾道中?

今日去開上環太平山街附近行吓,星期日真係唔算多人,係皇后大道西先發現要過海要落返電車路,無論東西隧都係。其實咁多條西隧線,九城新係咪可以抽一兩條行皇后大道西,用水街入西隧呢?

係車程長少少,但可以執雞唔想行落封搭鐵嘅客,同埋大道西係有一堆住宅客嘅

同時電車路又唔駛咁塞

ccicoltd 發表於 2021-10-24 19:03

可以打 905 主意,順便把石塘咀全交予 904。

lsc04d11 發表於 2021-10-24 19:18

呢條問題我會諗起馬鞍山的市區線係咪條條都要行亞公角街同大老山公路?   咁你講嗰堆西隧線全部都係中環金鐘灣仔 要入西隧自自然然就要經德輔/干諾/天橋嫁啦。。。。。 不如俾多條路線係 行香港仔隧道然後薄扶林道再山道天橋入西隧即係馬鞍山線要行西沙路及西貢公路出將軍澳隧道?

dennis28a 發表於 2021-10-24 23:27

101 104 日日係中環街市塞到嘔血,仲行皇后大道西同水街?

BUSFANS 發表於 2021-10-25 01:22

打905A主意都話丫

打905主意,我諗平日下繁班班返到NOH嚴重過鐘都似

sq285 發表於 2021-10-25 02:02

全日線嚟計904/970/970X/971/973/A10/A12咪冇行德輔道中/干諾道中囉 ;P

bennyho1004 發表於 2021-10-25 10:53

904做埋西營盤俾905上環入西隧

GA6072 發表於 2021-10-25 11:01

不如行紅綿道堅道好未

B.B.B. 發表於 2021-10-25 11:04

bennyho1004 發表於 2021-10-25 10:53

新巴舉腳支持

天空之神 發表於 2021-10-25 12:26

趕走埋石塘咀同西營盤班客落地底

頁: [1] 2
查看完整版本: 西隧過海線係咪條條都要行德輔道中/干諾道中?