A351 發表於 2021-11-1 16:53

P960有特權可於屯轉插隊優先打尖上客?

今朝約0825在屯轉往巿區方向, 見到有部961上完客關閘要走, 但九巴職員唔俾部車開, 原來中線有部P960中線開前門, 成班職員大叫 " P960有位坐 " 拉客, 上完客仲要hold住部P960 一陣先俾佢開.

連同部滯留的961兩條線阻住晒塞住後面.:@

slsso 發表於 2021-11-1 17:01

無特權啲人咪會投訴收咁貴但又要陪塞;P

Kj2052 發表於 2021-11-1 17:02

豪華服務好似有不成文規定安全情況下可以插隊

andy92 發表於 2021-11-1 17:12

其實 P960 條隊係後一格,即係同 68A, 960X 一齊排
駛去 960/961 月台拉客真係有點兒那個 ......

btw 非繁試過搭 P960
港島方向就算轉車站無人排隊,都唔會直接飛站

而係停車開門,吸前面月台 960/961 既客行過去上車
又真係吸到幾個客 ;P

hihiman 發表於 2021-11-1 17:26

呢個情況可以將佢套用在102 身上wo
早前未有位版友話, 搭102 正線在隧道口排了20 分鐘, 等前面幾架吉車上晒先到佢部車埋站上客過海ge

如果整P102 出來, 咁俾得起$ 的朋友就可以不用在隧道口排塞了
只要價錢拍住地鐵價,應該都有市場

GD1570 發表於 2021-11-1 17:26

早前未有位版友話, 搭102 正線在隧道口排了20 分鐘, 等前面幾架吉車上晒 ...

咁成條康莊道應該真係多得佢唔少:lol

AE367 發表於 2021-11-1 17:51

樓主如果不滿可以用27454466投訴ge,只係受唔受理咁解。:lol

hk20020062 發表於 2021-11-1 19:12

以為部 961 係新巴? ;P

rusf101001 發表於 2021-11-1 19:56

早前未有位版友話, 搭102 正線在隧道口排了20 分鐘, 等前面幾架吉車上晒 ...

唔緊要la,沙中線通左條條線飛站都得

Fong_2132 發表於 2021-11-1 21:49

咁又幾好喎,這個絕對係P車的賣點
頁: [1] 2
查看完整版本: P960有特權可於屯轉插隊優先打尖上客?