ricky 發表於 2021-11-10 23:54

X42C往九龍方向唔行青葵公路?

搭親 X42C 次次出九龍都係行青葵路右轉上荃灣路橋,唔直上青葵公路,但返青衣就一定行青葵公路。
究竟出九龍點行快啲?

tkglobe 發表於 2021-11-11 08:07

三幹落龍翔道出口成日多車,未必有著數,兩條路除咗爭個燈位,時間上分別不大

FBI2 發表於 2021-11-11 08:08

三幹落龍翔道出口成日多車,未必有著數,兩條路除咗爭個燈位,時間上分別不大 ...

多次實驗,行青葵快d

arfung 發表於 2021-11-11 08:12

有趣的是,同路的249X通常用青葵上呈祥道再入青沙,包括朝早落橋位最多車時段。

巴士的膠 發表於 2021-11-11 09:11

有趣的是,同路的249X通常用青葵上呈祥道再入青沙,包括朝早落橋位最多車時段。 ...

249X依家係唔係禁咗行昴橋,定只係車長多數揀青葵公路?

FBI2 發表於 2021-11-11 09:24

有趣的是,同路的249X通常用青葵上呈祥道再入青沙,包括朝早落橋位最多車時段。 ...

官方路線

arfung 發表於 2021-11-11 09:27

巴士的膠 發表於 2021-11-11 09:11
249X依家係唔係禁咗行昴橋,定只係車長多數揀青葵公路?

249X已經永久改道不經昂橋。
往沙田除了改路頭幾日試過經荃灣路外,之後多次都係行青葵公路上呈祥道。
反而往青衣就2條路都試過有車長使用 (經青葵公路 VS 一小段葵涌道+荃灣路)。

ricky 發表於 2021-11-11 09:30

FBI2 發表於 2021-11-11 08:08
多次實驗,行青葵快d

X42C車長可否自己決定行唔行青葵公路?

GD1570 發表於 2021-11-11 09:47

三幹落龍翔道出口成日多車,未必有著數,兩條路除咗爭個燈位,時間上分別不大 ...

上到荃灣路有時都好難CUT返出慢線...

理論上非繁行青葵公路真係有SO的。

mrkelvinyu 發表於 2021-11-11 09:54

ricky 發表於 2021-11-11 09:30
X42C車長可否自己決定行唔行青葵公路?

上巴典睇完先再問啦
唔好下下咩事都大驚小怪走上嚟開post
頁: [1] 2 3
查看完整版本: X42C往九龍方向唔行青葵公路?