tina 發表於 2021-11-11 17:36

九巴於9條路線增加5G巴士行走

九巴於本月增加5G巴士至200架,並行走以下路線

碼頭區
59M 59X

過海路線
960 961 968 978 P960 P968

天水圍北路線
265M

5G巴士亦可使用無線充電(共4個)

九巴新聞稿

JC8385 發表於 2021-11-11 17:44

265M上5到車就有

Quanta 發表於 2021-11-11 17:50

U廠果然待遇特別好。唔放1A反而放落265M

tina 發表於 2021-11-11 17:52

Quanta 發表於 2021-11-11 17:50
U廠果然待遇特別好。唔放1A反而放落265M
我估都係擺住先
遲啲新招標線可以用5G同無線叉電打對家:lol

GD1570 發表於 2021-11-11 17:53

我估都係擺住先遲啲又新招標線可以用5G同無線叉電打對家

擺喺59M同59X,都好明顯吓:lol

lsc04d11 發表於 2021-11-11 18:00

我估都係擺住先
遲啲新招標線可以用5G同無線叉電打對家

咁點解又要俾5G巴士960同968 應該吸啲客落P仔嫁。。。

(btw 個人都深深明白 5G呢個point唔會引到人搭佢囉)

GD1570 發表於 2021-11-11 18:02

咁點解又要俾5G巴士960同968 應該吸啲客落P仔嫁。。。

(btw 個人都深深明白 5G呢個point唔會引到人搭佢 ...

真心有幾多通勤人真係要靠佢個WIFI呢:lol:lol

尤其搭得長途線數據量要多已經係常識,
仲要係依啲經常塞車嘅路線...

tina 發表於 2021-11-11 18:04

(btw 個人都深深明白 5G呢個point唔會引到人搭佢 ...
似係博碼頭區同天北友電話冇電又冇叉電線搭 59M>960/265M>968
even你比我我都會咁做,起碼唔洗俾錢人借尿袋

所以都好明顯feel到佢呢抽線唔係亂嚟:lol

GD1570 發表於 2021-11-11 18:06

tina 發表於 2021-11-11 18:04
似係博碼頭區同天北友電話冇電又冇叉電線搭 59M>960/265M>968
even你比我我都會咁做,起碼唔洗俾錢人借尿 ...

無電就唔好搭WIFI啦:lol

tina 發表於 2021-11-11 18:11

GD1570 發表於 2021-11-11 18:06
無電就唔好搭WIFI啦

.png
頁: [1] 2
查看完整版本: 九巴於9條路線增加5G巴士行走