平田 發表於 2021-11-15 23:46

西隧巴914線 往海麗邨

西隧巴914線 往海麗邨
過海後分段收費$6.6
唔明點解去到尾二站,東京街會又再分段$6.0 ?

12線又唔會二次分段?

如果車長忘記分段,咪好大機會又比人投訴

FX7476@73A 發表於 2021-11-16 00:04

好似話係當年延長專營權順便加分段
但係東京街西返去只係1個站only
加上個站長期冇乜人上落 雖然而家附近多咗幾條新屋邨
但果到返海麗咁近 行過去都得啦

ccicoltd 發表於 2021-11-16 01:11

http://www.kmb.hk/tc/news/press/archives/news201703222491.html
2017 年,一堆隧道車加了一堆垃圾分段。

cnquate 發表於 2021-11-16 02:11

留意咗好耐,其實樓主係唔係 nokia 嘅分身?

https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/thread-2126289-1-1.html
點解兩個 post (仲有其他) 個標題咁似嘅?

1372mm 發表於 2021-11-16 13:38

平得一毫係一毫。

AtrHenu 發表於 2021-11-16 13:43

FX7476@73A 發表於 2021-11-16 00:04
好似話係當年延長專營權順便加分段
但係東京街西返去只係1個站only
加上個站長期冇乜人上落 雖然而家附近多 ...

如果噤計103咪仲經典,係臨到竹園前的馬仔坑遊樂場先整個短程分段返竹園但就最呀婆呀伯,師9返竹園的樂富廣場總站就唔整嚟疏導坐唔到7M,211A班客.:lol

5726 發表於 2021-11-23 21:45

原意係過咗東京街/西就整多個多次分段,但係冇人會喺嗰個站上車,但試過有次喺富昌上車,個司機已經撳咗$6個分段:victory:

平田 發表於 2021-11-23 22:26

應該唔會有人係東京街上914返海麗,其實過一條馬路,2-3分鐘路程,所以先想知有冇人會用到,呢個分段收費?

5726 發表於 2021-11-23 22:51

平田 發表於 2021-11-23 22:26
應該唔會有人係東京街上914返海麗,其實過一條馬路,2-3分鐘路程,所以先想知有冇人會用到,呢個分段收費? ...

我住喺海麗咁多年,剩係見過一個喺南昌站追車追到去東京街西嘅人上車,除此以外,冇見過有人喺嗰度上車

S3N358_GA5505 發表於 2021-11-23 22:54

而家市區分段收費仲貴過到新界西北分段
頁: [1] 2
查看完整版本: 西隧巴914線 往海麗邨