Kj2052 發表於 2021-11-17 11:58

MTR Mobile app新增 Next bus功能

睇到所有巴士/小巴路線資料,九巴eta,暫時未睇到善水同嶼巴eta

lsc04d11 發表於 2021-11-17 12:01

城新可以睇港鐵巴 已經係開始但估唔到九巴app都未睇到時,mtr app無啦啦可以睇九城新喎小巴就應該啦 架架至少3毫轉乘反而九巴有ams轉乘都。。。。

teddybus 發表於 2021-11-17 12:15

已解決,謝謝

m_rd08 發表於 2021-11-17 12:21

仲未有,係咪要更新㗎?

個apps要更新先睇到...

Kj2052 發表於 2021-11-17 12:26

仲未有,係咪要更新㗎?

今朝更新後睇到

toyl 發表於 2021-11-17 13:41

lsc04d11 發表於 2021-11-17 12:01
城新可以睇港鐵巴 已經係開始但估唔到九巴app都未睇到時,mtr app無啦啦可以睇九城新喎小巴就應該啦 架 ...

不過九巴個ETA嘔血設計有幾個根本問題無法解決,就算開放數據出嚟一樣都係咁,解決唔到。

1. ETA只限路線/方向(去/回程)/車站組合,不分走線,即係話想搭特別車去限定車站無法得知邊班車行邊個走線
2. 車站ETA就同一條線N個走線同列3班車,好似104咁睇石硤尾站港島方向果個站就激死,想整個車站ETA表要再執一執返嚟份數據先得

利申:睇過下佢套開放數據API

andy92 發表於 2021-11-17 14:20

Next Bus 無得 bookmark 個別路線既車站
只能 bookmark 路線既方向
每次都要再㩒入去上車站先睇到到站時間

無 1933 / 新城 app 咁方便

andy1010 發表於 2021-11-17 17:53

垃圾 連自己幾條線ETA都未齊

teddybus 發表於 2021-11-17 17:58

仲有邊條港鐵巴士冇?
定你講緊重鐵?

題外話,新版app冇K52S,K66A同K66S
不過唔sure 舊版有冇

lsc04d11 發表於 2021-11-17 18:00

講緊一系列S線?港鐵有時真係唔當佢地係仔 加價通告冇份 輕鐵內/站內列表冇份。。。
我淨係知 我喺天水圍站check定k51,52,53,58返置樂 就成日彈出500米內無站點我想講 呢啲叫check左先 宜家佢個新聞稿都話喺車度睇定接駁路線/小巴 希望佢唔再強逼呢樣
頁: [1] 2
查看完整版本: MTR Mobile app新增 Next bus功能