PAKLAU 發表於 2021-11-27 16:05

九巴 皇后山總站,山麗苑站友牌及乳豬紙

連皇后山都掛咗277a宣傳海報真係吹佢唔漲

PAKLAU 發表於 2021-11-27 16:05

*站牌

AE367 發表於 2021-11-27 16:21

好心九巴將277A線兜入皇后山啦。

asv98.kw131 發表於 2021-11-27 16:50

AE367 發表於 2021-11-27 16:21
好心九巴將277A線兜入皇后山啦。

城巴:你當我條 78X 死架。

都係城巴:開條 78B 去觀塘市中心先~

asv98.kw131 發表於 2021-11-27 17:08

九巴美學災難⋯⋯
山麗苑站牌 N78 個「往沙頭角」同「往上水」靠右,而唔係置中。
皇后山站牌 78A 個「往粉嶺站」靠右,但係 N78 個「往上水」靠左。

吳宗錡 發表於 2021-11-27 17:15

[*]「山麗苑」無冠「總站/巴士總站」,但係站牌編號上嘅行車方向係‘T’而唔係‘E’,反而有冠「總站」嘅「皇后山總站」係‘W’唔係‘T’咁奇怪嘅。
[*]78A線同277A線係唔係會有轉乘優惠?
[*]好心N78線嘅站牌同乳豬紙上面就提示下乘客會進入邊境禁區同唔可以通往深圳沙頭角口岸啦!

asv98.kw131 發表於 2021-11-27 17:19

吳宗錡 發表於 2021-11-27 17:15
[*]「山麗苑」無冠「總站/巴士總站」,但係站牌編號上嘅行車方向係‘T’而唔係‘E’,反而有冠「總站」嘅 ...

78 78K 277A 目前都冇呢個提示,所以又似乎冇必要特登加返。

山麗苑算係臨時總站,而且應該都會維持一段時間,用 T 作站牌編號行車方向似乎都合理。
反而「皇后山總站」真係有少少特別,因為實際上佢根本唔係巴士總站,好好奇遲啲真正嘅皇后山總站(皇后山公共運輸交匯處)啟用之後到底會有啲咩安排。

吳宗錡 發表於 2021-11-27 17:21

asv98.kw131 發表於 2021-11-27 17:19
78 78K 277A 目前都冇呢個提示,所以又似乎冇必要特登加返。

山麗苑算係臨時總站,而且應該都會維持一段 ...

「皇后山總站」應該改為跟城巴叫「皇后山邨」

tina 發表於 2021-11-27 17:40

皇后山開放咗:o

asv98.kw131 發表於 2021-11-27 18:11

tina 發表於 2021-11-27 17:40
皇后山開放咗

條路喺 8 月 30 日正式開放,至於條邨就未。
入到去活動範圍只得行人路,其他地方全部被水馬圍封。
頁: [1] 2
查看完整版本: 九巴 皇后山總站,山麗苑站友牌及乳豬紙