Fuk19805 發表於 2022-2-25 21:25

UK flights banned from landing in Russia

https://news.sky.com/story/ukraine-invasion-uk-flights-banned-from-russian-airspace-and-airports-after-aeroflot-not-allowed-to-fly-to-britain-12551000

英國因為俄羅斯入侵烏克蘭而禁止Aeroflot 降落英國,俄羅斯相應禁止來自英國嘅航班降落

s3n370 發表於 2022-2-27 05:37

俄羅斯唔止係禁止英國航班飛去俄羅斯,
係連領空都唔入得。

即係英航/維珍回復香港航班,
只能像俄羅斯開放領空前咁,兜中東果面...

qunow 發表於 2022-2-27 07:06

s3n370 發表於 2022-2-27 05:37
俄羅斯唔止係禁止英國航班飛去俄羅斯,
係連領空都唔入得。

英國而家應該冇航空公司飛去日韓台,去香港嘅航班而家都要經曼谷換人,去中國只要經高加索就過到去

brianso198 發表於 2022-2-27 20:51

qunow 發表於 2022-2-27 07:06
英國而家應該冇航空公司飛去日韓台,去香港嘅航班而家都要經曼谷換人,去中國只要經高加索就過到去
...
BA經曼谷, VS經德里

不過呢排都無BA/VS機黎香港

Fuk19805 發表於 2022-2-28 08:22

qunow 發表於 2022-2-26 23:06
...

日韓都有自己公司飛英國同rest of the europe

leochill 發表於 2022-3-1 17:18

其實為安全計, 所有西方國家嘅航空公司都唔應該飛過俄羅斯領空啦, 直到俄羅斯同烏克蘭/西方有和平協議為止。
頁: [1]
查看完整版本: UK flights banned from landing in Russia