kay 發表於 2022-3-8 09:37

紅VAN 香中 香旺 香觀將暫停服務

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220308/bkn-20220308060018465-0308_00822_001.html?fbclid=IwAR1leh-ImopAMUKaJXsBdevuYz11-RyUKM-5b53B_0qQUlqLJGJL_Tg86TY

3月9到3月21暫停
西旺亦停到3月21

香港仔紅VAN起碼有10個司機確診

VK4642 發表於 2022-3-8 09:39

香港仔紅van果然同西旺有關係

AVBWU291 發表於 2022-3-8 10:39

薄扶林道通宵冇哂公共交通。

AtrHenu 發表於 2022-3-8 11:26

AVBWU291 發表於 2022-3-8 10:39
薄扶林道通宵冇哂公共交通。

當N年前黃生都直接Cut咗N31和屎水永世都轉唔到NA10常規服務下,就証明瑪麗,薄扶林個帶通宵需求根本係零囉.:$

AVBWU291 發表於 2022-3-8 11:27

AtrHenu 發表於 2022-3-8 11:26
當N年前黃生都直接Cut咗N31和屎水永世都轉唔到NA10常規服務下,就証明瑪麗,薄扶林個帶通宵需求根本係零囉. ...

啲人亂cut服務就唔代表冇需求嘅。自己夜晚落下街望下先啦

AtrHenu 發表於 2022-3-8 11:31

VK4642 發表於 2022-3-8 09:39
香港仔紅van果然同西旺有關係

兩者收費模式而且仲要係用車都係用曬6,7代柴油下,仲唔俾人感覺金雞西旺有不告人關係.:lol

kay 發表於 2022-3-8 11:48

AVBWU291 發表於 2022-3-8 11:27
啲人亂cut服務就唔代表冇需求嘅。自己夜晚落下街望下先啦

其實都真係客量問題
好似當年N31
夜晚車都唔多架
一程好快跑完
都唔同你做通宵

就算好似鴨脷洲大街
N年前有36A小巴做通宵
2014年都唔再提供

當然36A小巴可以比N90代替佢

leslie 發表於 2022-3-8 14:05

兩者收費模式而且仲要係用車都係用曬6,7代柴油下,仲唔俾人感覺金雞西旺有不告人關係.

一向都是有關架啦, 至少都是同一個商會, D人好似發現新大陸咁...
QMH 同 HKU 一向有深宵交通需求, 但又未必大到岩巴士做咁解, 本身紅小做正好...

霧燈豪.HT6962 發表於 2022-3-8 17:03

兩者收費模式而且仲要係用車都係用曬6,7代柴油下,仲唔俾人感覺金雞西旺有不告人關係.

用柴油車純粹係車主買車嗰時買柴油車 同條線無關㗎喎

UA2892 發表於 2022-3-8 18:31

頁: [1] 2
查看完整版本: 紅VAN 香中 香旺 香觀將暫停服務