HN745 發表於 2022-4-3 11:40

本班為68A線 前往 青衣站

過左華都 報完轉車站後要等幾秒先報

HF3204@243M 發表於 2022-4-3 11:55

搞番準個GPS
叫電腦認番個站同方向
咪唔洗搞咁多人手嘢囉:L

吳宗錡 發表於 2022-4-3 12:05

其實我覺得樓主講嘅每個站開上車門都報一次路線同都幾好喎!乘客上錯車咪無得賴人囉!

lsc04d11 發表於 2022-4-3 16:50

其實我覺得樓主講嘅每個站開上車門都報一次路線同都幾好喎!乘客上錯車咪無得賴人囉! ...

點會冇得賴?
有報咩? 聽唔到喎.....

同埋...報緊握扶手都已經唔夠時間....
都話 只有廣東話既廣播俾緊邊個聽呢?……

AVBWU291 發表於 2022-4-3 16:56

其實我覺得樓主講嘅每個站開上車門都報一次路線同都幾好喎!乘客上錯車咪無得賴人囉! ...

自己睇錯牌就要巴士公司搞埋啲擾民大法?

冇記錯嘅話你應該今個月考DSE㗎喎,仲咁得閒喺度廢嗡嘅?

Ricky403 發表於 2022-4-3 17:49

中國啲公交都好鍾意呢種廣播;P

lsc04d11 發表於 2022-4-3 18:11

公道啲講九巴錯牌的比率都不低
不過個個站都報 我都係唔贊成既....

tomchanhk 發表於 2022-4-3 19:38

其實都加咗2-3(?)個月,258D創紀之城往藍田站方向,播完「觀塘游泳池」之後會再播「本班車為258D線,開往藍田站」,我以為因為258D東行返藍田站創紀之城既站,如果見到「經:屯門轉車站 258D」既電牌而又有人遞手截車,咁係咪有誤導成份係屯門方向先,所以先加個往藍田站報站。但如果其他線就唔知點解啦。

吳宗錡 發表於 2022-4-3 20:06

tomchanhk 發表於 2022-4-3 19:38
其實都加咗2-3(?)個月,258D創紀之城往藍田站方向,播完「觀塘游泳池」之後會再播「本班車為258D線,開往藍 ...

好心九巴就學善水咁,過咗轉車站就cut咗塊經牌啦!

KE7066 發表於 2022-4-3 22:03

若果覺得擾民歡迎向城巴提供意見,人地已經試緊
頁: 1 2 [3] 4 5 6
查看完整版本: 九巴既廣播提示都要玩鐡路化??