dennisung 發表於 2022-4-10 09:04

新聞:政府研增小巴綫(安達臣)直通油塘

其實宜家新清水灣道同將軍澳道朝早都好塞車
小巴要識飛先快D落到港鐵站

https://std.stheadline.com/daily/article/2454696/%E6%97%A5%E5%A0%B1-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E6%94%BF%E5%BA%9C%E7%A0%94%E5%A2%9E%E5%B0%8F%E5%B7%B4%E7%B6%AB%E7%9B%B4%E9%80%9A%E6%B2%B9%E5%A1%98

757 發表於 2022-4-10 09:28

現時已經有214及613提供來往安達臣及油塘嘅服務

真係需要增設小巴綫?

andy92 發表於 2022-4-10 10:33

757 發表於 2022-4-10 09:28
現時已經有214及613提供來往安達臣及油塘嘅服務

真係需要增設小巴綫?

應該係開去安愉街 (安峯) 一帶

AVBWU291 發表於 2022-4-10 11:06

落油塘應該係經藍田落,唔係將軍澳道

JX9097 發表於 2022-4-10 11:21

AVBWU291 發表於 2022-4-10 11:06
落油塘應該係經藍田落,唔係將軍澳道

經藍田山落就同214/ 613重疊得更勁

AVBWU291 發表於 2022-4-10 12:32

佢落得油塘都係方便人轉鐵過海啫,塞一塞將軍澳道,咁仲轉鐵嚟做咩,613轉603好過

andy92 發表於 2022-4-10 12:58

可能行啟田道

tommy14D 發表於 2022-4-11 11:15

朝早返學214係勁到頂閘出安達
613又有堆油塘短途客,而中午放學輪到613頂閘出油塘上山

tommy14D 發表於 2022-4-11 11:17

行啟田道米得

tommy14D 發表於 2022-4-11 11:18

朝早秀茂坪道甘塞車小巴要放十幾架車先得喎,唔係話脫班脫死佢唔知到時會收幾錢呢,希望平過76B, 然後就可以搭新線橋底落
頁: [1] 2
查看完整版本: 新聞:政府研增小巴綫(安達臣)直通油塘