teddybus 發表於 2022-4-20 12:32

10598C 發表於 2022-4-19 22:19
好心做人唔好咁離地啦

轉車最大問題係要等車,40 98 A29 都唔係密車,甚至 102 牛頭角/油站長期飛站,10 ...

你認為醫院區(定悲情區)KOL出巡,要等車嘅咩?嘿嘿

poondriver 發表於 2022-4-20 12:46

Citcalag 發表於 2022-4-20 12:06
而家98同296A都搬後左,已經差唔多去到康寧道口,我又覺得還好

我反而覺得而家好唔方便 轉車要行遠左 去apm 又要由站尾行到頭...

214P_world 發表於 2022-4-20 15:30

cx838 發表於 2022-4-20 10:35
康城。清半最快係797轉33(平日),98轉33B(假日)

但 33 半個鐘一班,就算 797 當時開 15,也只能密轉疏

214P_world 發表於 2022-4-20 15:38

nwfb1001 發表於 2022-4-20 00:13
除咗康城有98、尚德有296A,將軍澳有咩細區唔係(焗)用98A出觀塘轉?

啱,雖然山路一般慢過直入隧道,但除咗康城/尚德之外 40轉乘入隧道 呢個選項根本唔存在

lmf3927 發表於 2022-4-21 14:55

arfung 發表於 2022-4-19 23:45
請教一下,一般情況下坑口上車去到龍翔道(彩虹村)通常要幾耐?
平日下午搭過2次91M,上車後要用近35-40分 ...

之前用月票搭過十零次,290同91M坑口到彩虹時間相若
見到兩部車坑口差唔多時間到,最後多數係91M在前前後腳到
半個鐘到彩虹定觀塘,我會揀91M,慢極都係俾多三毫轉返290包底回程就...290A都照上,夜後計埋快橋整路塞車,都只係慢42C+296A+98D三程無縫交接一個坑口圈

頁: 1 2 3 4 5 [6]
查看完整版本: 復活節假期 98轉40客量分享 (內附290X ETA數據)