cnquate 發表於 2022-4-20 15:52

98C 提早頭班車

坑北開 0515

通告:錯版 (通告下架年份有誤)

https://search.kmb.hk/KMBWebSite ... 50440263_5676_0.pdf

更正版:

https://search.kmb.hk/KMBWebSite ... 50440893_9521_0.pdf

lsc04d11 發表於 2022-4-20 15:55

宜家要分得咁細?提早頭班車/更改時間表(乘機減班)唔得 係要寫加開一班車?要強調冇乘機改時間表?

ky927 發表於 2022-4-20 16:02

居然唔開N98C

214P_world 發表於 2022-4-20 16:05

咁突然?

214P_world 發表於 2022-4-20 16:08

居然唔開N98C

可以與 293S 無縫交接了

JX9097 發表於 2022-4-20 19:22

214P_world 發表於 2022-4-20 16:08
可以與 293S 無縫交接了

反正293S都準備拉去美孚竟然唔係開多班293S,而係開98C

S3bl430 發表於 2022-4-20 19:26

13D本身開0515, 98C又提早至0515開頭班, 開0550頭班的296C走線又比N293直接很多

咁N293仲有没有必要維持尚德開0530的班次? 可能連尚德0500班次也没有必要以旺角為終點站,
N293尚德0500到旺角的時間分分鐘只係略快於98C頭班,而且比13D頭班晚

這樣的話, 我覺得N293尚德0500班次可以直接縮短至觀塘作為總站

tommy14D 發表於 2022-4-20 19:39

居然唔開N98C

可能要收差唔到廿蚊

10598C 發表於 2022-4-20 19:54

竟然齋提早頭班車唔減班,估唔到喎九公

3ASV174 發表於 2022-4-20 19:56

S3bl430 發表於 2022-4-20 19:26
13D本身開0515, 98C又提早至0515開頭班, 開0550頭班的296C走線又比N293直接很多

咁N293仲有没有必要維持尚 ...

多一班唔多,無謂因為行少一段路又整多班特別班次出黎

好多 N 車本身頭尾都同其他日間路線 overlap
頁: [1] 2
查看完整版本: 98C 提早頭班車