cnquate 發表於 2022-4-23 08:00

城巴屯門區巴士站站名 / 地址描述更改

由即日起,

[*]以下巴士站更改站名及地址描述:

編號舊新
田氏廣場, 杯渡路Tins Plaza, Pui To Road杯渡路天后路後田氏廣場外
屯門消防局, 杯渡路Tuen Mun Fire Station, Pui To Road杯渡路屯門消防局對面

[*]以下巴士站只更改地址描述:

編號舊新
青松觀, 震寰路Ching Chung Koon, Tsun Wen Road震寰路青松觀外
青松觀, 震寰路Ching Chung Koon, Tsun Wen Road震寰路建生邨對面
輕鐵嗚琴站, 鳴琴路LR Ming Kum Stop, Ming Kum Road鳴琴路輕鐵嗚琴站對面
輕鐵嗚琴站, 鳴琴路LR Ming Kum Stop, Ming Kum Road鳴琴路山景邨景華樓對面
屯門消防局, 杯渡路Tuen Mun Fire Station, Pui To Road杯渡路恆威工業中心外
屯門消防局, 杯渡路Tuen Mun Fire Station, Pui To Road杯渡路近恒威工業中心

另外,新增 3752 - 3760 共 9 個巴士站,作預留之用。

AE367 發表於 2022-4-23 08:07

俾54區路線用?

FBI2 發表於 2022-4-23 08:43

準備復古,不過系統修正左,而且冇亞特蘭大

111 發表於 2022-4-23 09:52

似係去屯門站個條線既站位,睇黎開左條區內線先.......

ccchhhuuunnn 發表於 2022-4-23 09:56

頭水地盤工人一般行去兆康站或兆康苑巴士總站搭車出市區
去屯門站仲要兜山景,未入伙之前其實冇乜需求

asv2 發表於 2022-4-23 12:09

皇后山咪先開區外線囉,結果 78A 明顯贏一截
嚟到 54 區仲唔照辦煮碗咩

KU_7002 發表於 2022-4-23 12:33

asv2 發表於 2022-4-23 12:09
皇后山咪先開區外線囉,結果 78A 明顯贏一截
嚟到 54 區仲唔照辦煮碗咩

54區區內線贏家只會係鐵巴

lsc04d11 發表於 2022-4-23 18:35

屯門有少少唔同皇后山皇后山堆線嘅設計係益半段沙頭角公路居民如果屯門堆線做多兩三個站個潛在客源都夠係沙頭角公路幾倍.....

宜家就真係好睇城巴堆線(屯門區內線除外)喺54區範圍外係咪一站都不能設

GD1570 發表於 2022-4-24 07:24

請問,其實除咗3200外,其他站名改過啲乜?

GD1570 發表於 2022-4-24 07:24

lsc04d11 發表於 2022-4-23 18:35
屯門有少少唔同皇后山皇后山堆線嘅設計係益半段沙頭角公路居民如果屯門堆線做多兩三個站個潛在客源都 ...

唔會啦...最起碼轉車站一定會設..
另外個人估計紅橋都應該會,方便同B3X轉乘。

頁: [1] 2 3
查看完整版本: 城巴屯門區巴士站站名 / 地址描述更改