s20131417 發表於 2022-4-23 22:10

九巴前線員工更換新款夏季制服消息

上回提要:本站討論、九公新聞稿

據悉,九公於4月中開始,根據員工編號,分四階段俾前線員工赴屬廠領取新款紅、黑色夏季制服
早前未領取新款風褸者亦可於屬廠領取
二者最後領取期限為5月中

九公亦計畫安排於6月,俾員工交還舊款青色制服,但未知詳情

來源:內部通告、秦石商場清潔嬸嬸

A19-AD4807 發表於 2022-4-24 09:14

KC8249 發表於 2022-4-24 09:51

HT408 發表於 2022-4-24 09:53

A19-AD4807 發表於 2022-4-24 09:14
好多九巴車春仲係着舊款九巴制服,冇交返舊款九巴制服出去

根本仲未話幾時收返舊衫
本來2月1號全面換,但因為疫情啲新衫未有貨,所以無限期延遲

E500facelift 發表於 2022-4-24 09:59

綠色制服同大快活制服好過紅色制服好多,一開始唔應該換

LRT1027 發表於 2022-4-24 11:28

好多九巴車春仲係着舊款九巴制服,冇交返舊款九巴制服出去

交乜野呀
而家咁熱
公司又未全部人派哂夏季新制服
唔通仲著冬季新制服捱熱捱到中暑?

Vittorio 發表於 2022-4-24 11:35

上個禮拜同秦石總站d樹吹水都收到風
唔通張野仲係咁公開?:lol

s20131417 發表於 2022-4-24 11:42

Vittorio 發表於 2022-4-24 11:35
上個禮拜同秦石總站d樹吹水都收到風
唔通張野仲係咁公開?
無錯

s20131417 發表於 2022-4-24 12:02

KC8249 發表於 2022-4-24 09:51
https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/thread-2138799-5-1.html

板友你可唔可以負責任少少回應返大家嘅問題

就住有關連結內容,小弟已經盡可能回覆各板友看法
其實,你不斷「掟緊西瓜」出嚟,做法而言唔係太理想喔~

綠色制服同大快活制服好過紅色制服好多,一開始唔應該換講返轉頭,九公安排前線員工換新制服,聲稱「基於員工等意見而改良」之外,而且能夠「為員工建立活力、專業形象」
不過,大家對於新制服嘅睇法,始終都係因人而異,小弟亦唔反對九公做法

根本仲未話幾時收返舊衫呢方面,九公內部而家計畫緊

KC8249 發表於 2022-4-24 21:57

頁: [1]
查看完整版本: 九巴前線員工更換新款夏季制服消息